Αντιδράσεις προκάλεσε η συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στο να συζητήσει πολιτική και διπλωματική λύση στην Ουκρανία, ωστόσο η πλευρά του Κιέβου δεν το επιθυμεί, υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Κατά τον Βλαντίμιρ Πούτιν, οι Δυτικοί συνεχίζουν να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία και το λαό της, "ως πολιορκητικό κριό εις βάρος της Ρωσίας".

Στις δικές του δηλώσεις, ο Βίκτορ Όρμπαν ανέφερε πως πρέπει όλοι να εργαστούν για την ειρήνη.

Η επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα, λίγες ώρες μετά το ταξίδι του Ούγγρου πρωθυπουργού στο Κίεβο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Ουκρανία και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την Ουγγαρία να ασκεί αυτή την περίοδο την Ευρωπαϊκή Προεδρία, οι Βρυξέλλες έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως οι ενέργειες του Βίκτορ ´Ορμπαν, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τους "27".


 Η Ουγγρική Κυβέρνηση ακύρωσε το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα ραντεβού με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ στη Βουδαπέστη, μετά την έντονη κριτική του Βερολίνου για την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού στη Μόσχα.

   Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε λύπη για την ακύρωση του ραντεβού της κυρίας Μπέρμποκ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Στσιγιάρτο. Σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζει πως μια σοβαρή και ειλικρινής προσωπική συνομιλία μεταξύ των δύο αξιωματούχων, θα ήταν σημαντική, μετά το αιφνιδιαστικό και χωρίς καμία ευρωπαϊκή συγκατάθεση, ταξίδι του Ούγγρου πρωθυπουργού στη Ρωσία.

   Ο Βίκτορ Όρμπαν, η χώρα του οποίου ασκεί από την 1η Ιουλίου την εκ περιτροπής προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συναντήθηκε χθες με το Ρώσο πρόεδρο, προκαλώντας την αντίδραση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Νάτο.

  Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, τόνισε πως Ούγγρος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Βουδαπέστης-Μόσχας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούσε το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Ραδιοφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2024 - 06:50

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
07:00
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
ΠτΔ: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών
06:21
Στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη έπληξε ο αμερικανικός στρατός στην Υεμένη
06:14
Μέση Ανατολη: Κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία- Ολομέτωπη σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολλάχ
06:09
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
05:49
04 Οκτωβρίου
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.