«Πρώτα η χώρα και μετά το κόμμα» επανέλαβε μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο Στάρμερ

Photo by Claudia Greco / POOL / AFP

Η νοοτροπία της κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη αλλάξει, είπε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας σερ Κιρ Στάρμερ στην πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως εξήγησε, «σε ό,τι κάνουμε θα βάζουμε τη χώρα πρώτη, το κόμμα δεύτερο», επικρίνοντας τη Συντηρητική κυβέρνηση για το αντίθετο.

Κληθείς να δώσει παραδείγματα άμεσων αλλαγών που προτίθεται να κάνει, σχολίασε πως δεν μπορεί παρά να μιλά με «ωμή ειλικρίνεια» για προβλήματα που κληρονομεί τα οποία «θα πάρει χρόνο» να διορθωθούν, όπως το «διαλυμένο» σύστημα υγείας NHS και οι κορεσμένες φυλακές.

Συμπλήρωσε ότι την Πέμπτη έλαβε μία «ξεκάθαρη εντολή» για την αλλαγή την οποία υποσχόταν στην προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Στάρμερ είχε νωρίτερα προεδρεύσει του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, ο σχηματισμός του οποίου ως προς τους επικεφαλής των υπουργείων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Προανήγγειλε δε περιοδεία σε όλες τις χώρες που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο: Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία και πίσω στην Αγγλία κατά σειρά.

Επίσης, μεταξύ άλλων, απέκλεισε απρόσμενες φορολογικές αυξήσεις, είπε ότι επίκειται στρατηγική αναθεώρηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρα, ότι θέλει αύξηση των δαπανών για την άμυνα στο 2,5% του ΑΕΠ, αλλά όταν το επιτρέψει το δημοσιονομικό πλαίσιο, καθώς και ότι θα υλοποιήσει τη δέσμευση για κατάργηση του αμφιλεγόμενου νόμου περί απέλασης παράτυπων μεταναστών στη Ρουάντα. «Το σχέδιο Ρουάντα ήταν νεκρό και θαμμένο πριν καν αρχίσει», σχολίασε.

Επανέλαβε, εξάλλου, ότι θα δημιουργήσει διυπουργικά «συμβούλια αποστολών» που θα επικεντρώνονται το καθένα σε μια συγκεκριμένη πολιτική στόχευση και τομέα, επιτρέποντας την απρόσκοπτη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων.

Από εκεί και πέρα είπε ότι ακόμα μαθαίνει το κτίριο της πρωθυπουργικής κατοικίας και ότι η ολοκλήρωση της μετακόμισης θα γίνει σιγά-σιγά, καθώς την άλλη εβδομάδα θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός

ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2024 - 16:24

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Νέο περιστατικό επίθεσης εναντίον ιατρού και δύο νοσηλευτών -Καταδικάζει ο ΟΚΥΠΥ
14:50
Σειρά ερωτημάτων για τον "Κομμωτή" θέτει ο Στέφανος Στεφάνου προς τον Χαρτσιώτη
14:38
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βοσνία από πλημμύρες -Βαθιά λύπη από Υπ. Εξωτερικών
14:29
Μητσοτάκης για Πλέσσα: Μοναδικές οι στιγμές που θα μας χαρίζει για πάντα με τις νότες του
14:13
Λίβανος: Ενισχύονται εκτιμήσεις ότι είναι νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντί
14:12
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
13:44
Λίβανος: Ο ΟΗΕ διατηρεί τις θέσεις του, παρά αίτημα του Ισραήλ
12:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
11:48
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε πτήση από την Βηρυτό με 70 άτομα
10:59
Ιωαννίδης: Εξηγεί γιατί αφαίρεθηκε το συρματόπλεγμα στη Νεκρή Ζώνη
10:07
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.