Εντολές εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό στην Χαν Γιουνίς

Photo by Menahem KAHANA / AFP

Ο ισραηλινός στρατός από τις πρώτες πρωινές ώρες ειδοποιεί με φυλλάδια και με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων τους κατοίκους του Χαν Γιούνις στη Γάζα, να απομακρυνθούν από τις βορειότερες συνοικίες της πόλης για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, μετά τη χθεσινή αεροπορική επιχείρηση σε σχολείο στη βόρεια Γάζα, οι ισραηλινές δυνάμεις επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις τους στο νότιο τμήμα του θύλακα και στα περίχωρα της πόλης Χαν Γιούνις.

Η χθεσινή επίθεση κατά σχολείου στη Γάζα , προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και τις αντιδράσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γαλλίας, Βρετανίας και πολλών άλλων χωρών. Αποτροπιασμό για την επίθεση εξέφρασε και το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Καγκελλάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, μετέφερε το μήνυμα ότι επιβάλλεται η κατάληξη σε μιά συμφωνία εκεχειρίας με επιστροφή των ομήρων, κάτι πού θα οδηγήσει και στην αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, ο κύριος Σολτς ανέφερε επίσης προς τον Βενιαμίν Νετανιάχου ότι οι περισσότεροι στόχοι των ισραηλινών επιχειρήσεων έχουν επιτευχθεί, ενώ τεράστιες είναι οι απώλειες αμάχων όπως και ο πόνος στη Γάζα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ένας ισραηλινός, 20 ετών, σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε μετά από ένοπλη επίθεση .

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατο, τρομοκράτες άνοιξαν πυρ μέσα από ένα διερχόμενο όχημα εναντίον άλλων αυτοκινήτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στρατιώτες καταδιώκουν τους τρομοκράτες, αποκλείουν δρόμους και διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ ΜΧ/ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αυγούστου 2024 - 18:50

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Ρυμουλκήθηκε το ελληνόκτητο πετρελαιαγωγό "Σούνιον"
20:50
7 στους 100 στερούνται και τα βασικά
20:47
Εντολή Πούτιν για αύξηση του τακτικού ρωσικού στρατού
20:03
Μπάιντεν: H μυστική Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερο προσωπικό
20:00
Φινλανδία: Tρεις συλλήψεις για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες
19:26
Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα: Η Αμυντική Συνεργασία Κύπρου - ΗΠΑ δεν στρέφεται εναντίον τρίτων
19:02
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η ηγεσία και ο πρόεδρος της ΚΟΠ να μην κρύβονται
18:52
Ρωσία: Eντολή απομάκρυνσης των κατοίκων όλων των οικισμών
18:48
Ρωσία: Aξιωματούχοι του υπουργείου άμυνας εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς
18:00
Τα είπαν υπουργός εσωτερικών - ένωση κοινοτήτων
17:51
Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Tελειώνει ο χρόνος για διπλωματική λύση
17:43
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 16/9/2024
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.