Ζελένσκι: Δίκαιη απάντηση του Κιέβου, η ουκρανική διείσδυση επί ρωσικού εδάφους

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία έχει εξαπολύσει από την αρχή του καλοκαιριού σχεδόν 2000 διασυνοριακούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ προς την ουκρανική επαρχία Σούμι. Υπογράμμισε πως αυτό το γεγονός, "αξίζει μιας δίκαιης απάντησης", από ουκρανικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι κάνει λόγο για εκατοντάδες επιθέσεις με πυροβολικό, όλμους, πυραύλους και drone, από τη Ρωσία, που θα πρέπει να λάβουν απάντηση.

Εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε για πρώτη φορά δημόσια, ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ. Τόνισε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μέρος της κίνησης του Κιέβου, που έχει ως στόχο να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022.

Ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν για 6η συνεχή μέρα να απωθήσουν ουκρανικά στρατεύματα που εισέβαλαν στο Κουρσκ, στη μεγαλύτερη - μέχρι στιγμής - επιχείρηση του Κιέβου επί ρωσικού εδάφους, από την έναρξη του πολέμου.

Ο ρωσικός στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν σε βάθος στην περιφέρεια Κουρσκ, ανακοινώνοντας πως ανέκοψε την προώθησή τους σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αυγούστου 2024 - 05:42

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Η Χαμάς ευχαριστεί τη Χεζμπολά για την υποστήριξή της στον πόλεμο με το Ισραήλ
22:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
Απορρίφθηκαν οι προσφυγές επτά φαρμακείων για τα ωράρια λειτουργίας
21:48
Ελλάδα και Τουρκία πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι, λέει ο ηγέτης του ΝΑΤΟ
21:43
Λάρνακα: Με βαλίτσα γεμάτη ναρκωτικά εντοπίστηκε νεαρός στο αεροδρόμιο
21:39
Ικανοποίηση Υπουργείου Εξωτερικών για ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα
21:28
Στο Παρίσι ο Άντονι Μπλίνκεν -Συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή
21:22
Σε ευκαιρίες και κινδύνους στη νέα φάση του πολέμου, αναφέρεται ο Γκάλαντ
21:06
Για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο με χημικά όπλα, προειδοποιεί τη Δύση η Ρωσία
20:39
Φρουροί της Επανάστασης: Απειλές ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τον άξονα της αντίστασης
20:32
Ο Κιρ Στάρμερ υπονομεύει το Ισραήλ, υποστηρίζει ο Βενιαμίν Νετανιάχου
20:01
Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Μακρόν για αποφυγή πολέμου Ισραήλ -Λιβάνου
19:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.