Μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, επιθυμεί το Ιράν για αποφυγή αντιποίνων

Photo by Eyad BABA / AFP

Μόνο μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, εάν αυτή προκύψει από τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν μεθαύριο Πέμπτη, ίσως αποτρέψει ή καθυστερήσει τα αντίποινα του Ιράν, δήλωσαν στο Reuters τρεις υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι.

Διεμήνυσαν ότι, εάν οι συνομιλίες δεν φέρουν αποτέλεσμα, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, μαζί με συμμάχους όπως η Χεζμπολάχ, θα εξαπολύσουν απευθείας επίθεση σε βάρος του Ισραήλ.

Σημείωσαν, ακόμη, ότι το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει αντιπρόσωπο στις διαπραγματεύσεις, κάτι το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, δεν ξεκαθάρισαν πόσο καιρό είναι διατεθειμένη η Τεχεράνη να αναμένει θετικό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες, προτού προχωρήσει σε αντίποινα.

Την ίδια στιγμή, πηγές από το στρατόπεδο της Χεζμπολάχ αναφέρουν πως το Ιράν θα δώσει μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πρόθεσή του για αντίποινα.

Σημειώνουν, ακόμη, πως μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα έδινε στο Ιράν ένα πρόσχημα για μια μικρότερης κλίμακας "συμβολική" απάντηση, στη δολοφονία Χανίγα.

Για την ώρα, πάντως, οι συγκρούσεις στον παλαιστινιακό θύλακα συνεχίζονται με σφοδρότητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, έπειτα από 10 μήνες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, 40.000 παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και πέραν των 92.000 τραυματίστηκαν.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 88 τραυματίστηκαν.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΑΠΕ

ΠΑΣ / ΑΚΩ/ ΧΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αυγούστου 2024 - 18:26

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
21:50
Νεκρός ηγέτης της Χεζμπολάχ από Ιραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό - Το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρησή του
21:32
Το Κυπριακό θα τεθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
21:28
Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 16χρονο
21:17
Μπάιντεν: Η επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ρεαλιστικό ενδεχόμενο
21:13
[ΒΙΝΤΕΟ] Έκκληση Γιώργου Σαββίδη να γίνει σεβαστή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
20:23
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2025
20:17
4 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό
20:11
Παραμείνουν τα υφιστάμενα μέτρα και η μετακίνηση φιλάθλων αποφάσισε η ΚΟΠ
17:53
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
17:49
Η ΡΑΕΚ ενέκρινε τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
17:32
Τόνοι βοήθειας για δυσπραγούντες συνανθρώπους μας
17:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.