Ινδία: Διαδηλώσεις μετά τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γιατρού

Διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ινδία μετά τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γιατρού.

Κρατώντας κεριά, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες πραγματοποίησαν πορείες κατά την διάρκεια της νύχτας και σήμερα νωρίς το πρωί σε πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία, για να διαμαρτυρηθούν για τον βιασμό και την δολοφονία μιας νεαρής γιατρού σε ένα νοσοκομείο, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αγανάκτηση για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες, παρά τους νέους αυστηρότερους νόμους.

Μια εκπαιδευόμενη γιατρός, 31νός ετών βιάστηκε και δολοφονήθηκε μέσα σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Καλκούτα, όπου εργαζόταν την περασμένη Παρασκευή, με το έγκλημα να πυροδοτεί κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα μεταξύ των γιατρών και να θυμίζει τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί το 2012.

Η γιατρός είχε αποσυρθεί για να κοιμηθεί πάνω σε ένα κομμάτι μοκέτας, μέσα σε μία αίθουσα σεμιναρίων στο R G Kar Medical College, έπειτα από μια μαραθώνια βάρδια 36 ωρών, ελλείψει κοιτώνων ή δωματίων για τους γιατρούς, είπαν στο Ρόιτερς συνάδελφοί της.

Η αστυνομία είπε ότι βιάστηκε και δολοφονήθηκε και ένας εθελοντής της αστυνομίας συνελήφθη σε σχέση με το έγκλημα.

Πολλά νοσοκομεία σε πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία ανέστειλαν όλες τις υπηρεσίες τους, εκτός των τμημάτων για τα έκτακτα περιστατικά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, την ώρα που φοιτητές της ιατρικής πραγματοποίησαν καθιστικές διαμαρτυρίες απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το θύμα βρέθηκε να αιμορραγεί από τα μάτια και το στόμα, ενώ έφερε τραύματα στα πόδια της, το στομάχι, τους αστραγάλους, το δεξί χέρι της, σύμφωνα με μια ιατρική πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη την 9η Αυγούστου και περιήλθε στην γνώση του Ρόιτερς.

Σε διαδηλώσεις με σύνθημα «Διεκδικούμε τη Νύχτα», γυναίκες πραγματοποίησαν πορείες σε διάφορες πόλεις της Ινδίας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, την παραμονή της 78ης Επετείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες στην Ινδία, ειδικά τη νύχτα.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε διάγγελμά του προς το έθνος: «Ως κοινωνία, πρέπει να σκεφθούμε τις κτηνωδίες που διαπράττονται σε βάρος των μητέρων μας, των κορών μας και των αδελφών μας. Υπάρχει οργή για αυτό στη χώρα. Μπορώ να νιώσω αυτήν την οργή».

NΠ/ΚΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αυγούστου 2024 - 15:52

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 19/9/2024
16:07
Το απόγευμα η ομιλία του Νασράλα
15:53
[ΒΙΝΤΕΟ] Αισιοδοξία Υπουργού Εργασίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
15:32
Για πολιτική εκμετάλλευση της απόφασης Ανωτάτου κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ
14:46
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας
14:25
Νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λεμεσό
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
13:27
Εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή διοργανώνει το ΑΚΕΛ
13:00
Ο Αμπντάλλα Αττάρι χαιρέτησε το ψήφισμα του ΟΗΕ και την θετική ψήφο από την Κυπριακή Δημοκρατία
12:35
Ισραήλ: Σύλληψη πολίτη που σχεδίαζε δολοφονία του Νετανιάχου
12:20
Διακόπηκε η Επιτροπή Ελέγχου σε ένδειξη εκτίμησης προς τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
12:12
Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη στην Αθήνα
12:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.