Ισπανία: Πόλος έλξης και φέτος για εκατομμύρια τουρίστες

Photo by JAIME REINA / AFP

Ο αριθμός των ξένων τουριστών στην Ισπανία κατέγραψε άλμα 13% το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τη χώρα να οδεύει προς μία ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον αριθμό επισκεπτών παρά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τον αντίκτυπο της τουριστικής βιομηχανίας σε κάποιες περιοχές.

Για τους έξι μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, 42,5 εκατ. ξένοι επισκέπτες έφθασαν στην Ισπανία, με μόνο τον μήνα Ιούνιο να καταγράφει αύξηση 12% στα 9 εκατ. καθώς κορυφώνεται η θερινή περίοδος, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας INE.

Αυτό σημαίνει ότι το 2024 εξελίσσεται σε μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για την Ισπανία, που είναι ήδη η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τους περισσότερους επισκέπτες μετά τη Γαλλία, και πιθανόν να ξεπεραστεί το περυσινό υψηλό των 85 εκατ. τουριστών, όταν οι αριθμοί διαμορφώθηκαν πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Αλλά σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα, η Βαρκελώνη και τα Κανάρια Νησιά, δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία για την εισροή τουριστών και τον αντίκτυπό τους στο κόστος στέγασης, με τους κατοίκους των περιοχών αυτών να διαμαρτύρονται.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τουρίστες δαπάνησαν 12,3 δισεκ. ευρώ στην Ισπανία τον Ιούνιο, 17% περισσότερα από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης που αποτυπώνει, ωστόσο, την πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο να βρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ τουρισμού και συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2024 - 15:40

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Ρυμουλκήθηκε το ελληνόκτητο πετρελαιαγωγό "Σούνιον"
20:50
7 στους 100 στερούνται και τα βασικά
20:47
Εντολή Πούτιν για αύξηση του τακτικού ρωσικού στρατού
20:03
Μπάιντεν: H μυστική Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερο προσωπικό
20:00
Φινλανδία: Tρεις συλλήψεις για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες
19:26
Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα: Η Αμυντική Συνεργασία Κύπρου - ΗΠΑ δεν στρέφεται εναντίον τρίτων
19:02
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η ηγεσία και ο πρόεδρος της ΚΟΠ να μην κρύβονται
18:52
Ρωσία: Eντολή απομάκρυνσης των κατοίκων όλων των οικισμών
18:48
Ρωσία: Aξιωματούχοι του υπουργείου άμυνας εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς
18:00
Τα είπαν υπουργός εσωτερικών - ένωση κοινοτήτων
17:51
Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Tελειώνει ο χρόνος για διπλωματική λύση
17:43
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 16/9/2024
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.