Δύτες αναζητούν τελευταίο αγνοούμενο από το ναυάγιο στη Σικελία, ανασύρθηκε πέμπτο πτώμα

Συνεχίζονται οι έρευνες την Πέμπτη για τον τελευταίο αγνοούμενο μετά τη βύθιση του superyacht που μετέφερε τον Βρετανό μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς στα ανοικτά της Σικελίας, με τους δύτες να ανασύρουν ένα πέμπτο πτώμα από το ναυάγιο.

Ειδικοί δύτες που εργάζονταν με υποβρύχιο ρομπότ ανέσυραν την Τετάρτη τέσσερις σορούς από το ναυάγιο του Bayesian, ενώ ακόμη μία ανασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η θλιβερή αυτή εξέλιξη ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών μέχρι στιγμής σε έξι, αφού το πτώμα ενός άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν ο σεφ του γιοτ βρέθηκε λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους σε καταιγίδα πριν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Δεν υπήρξε επίσημη ταυτοποίηση των σορών, αλλά ο Λιντς και η 18χρονη κόρη του Χάνα ήταν μεταξύ των έξι επιβατών που αγνοούνταν.

Το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο μήκους 56 μέτρων είχε αγκυροβολήσει περίπου 700 μέτρα ανοικτά του Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο στο βόρειο τμήμα του ιταλικού νησιού, όταν χτυπήθηκε από έναν υδροστρόβιλο, ο οποίος μοιάζει με μίνι ανεμοστρόβιλο.

Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς και μια γυναίκα με ένα μωρό ενός έτους.

Ο Λιντς και η κόρη του, ο δικηγόρος του Κρίστοφερ Μορβίλλο και η σύζυγός του Νέντα, και ο Τζόναθαν Μπλούμερ, Πρόεδρος της Morgan Stanley International, και η σύζυγός του Τζούντυ, αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι.

Πολλά ερωτήματα παραμένουν σχετικά με τους λόγους για τους οποίους βυθίστηκε το γιοτ, ενώ την Πέμπτη ο επικεφαλής της εταιρείας που κατασκεύασε το σκάφος δήλωσε ότι η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

«Όσα έγιναν αποκαλύπτουν ένα πολύ μεγάλο άθροισμα λαθών», δήλωσε ο Τζιοβάνι Κοσταντίνο, επικεφαλής του ιταλικού ομίλου Sea Group, στον οποίο ανήκει η εταιρεία Perini Navi που κατασκεύασε το Bayesian.

Ο ίδιος δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι είχε προβλεφθεί κακοκαιρία και ότι όλοι οι επιβάτες θα έπρεπε να είχαν μαζευτεί στο σημείο συγκέντρωσης, με όλες τις πόρτες και τις καταπακτές κλειστές.

Οι λήψεις από κάμερες ασφαλείας του πλοίου από την ακτή έδειχναν τα φώτα στο κατάρτι του να σβήνουν, κάτι που σύμφωνα με τον Κοσταντίνο υποδήλωνε βραχυκύκλωμα, πράγμα που σημαίνει ότι είχε ήδη εισχωρήσει νερό στο σκάφος.

«Ένα πλοίο της Perini αντιστάθηκε στον τυφώνα Κατρίνα, έναν τυφώνα κατηγορίας 5. Σας φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντισταθεί σε έναν ανεμοστρόβιλο εδώ;», δήλωσε στην εφημερίδα.

«Είναι καλή πρακτική όταν το πλοίο είναι αγκυροβολημένο να υπάρχει φρουρός στη γέφυρα και αν υπήρχε δεν θα μπορούσε να μην είχε δει την καταιγίδα να έρχεται. Αντ' αυτού, εισχώρησε νερό με τους επισκέπτες να βρίσκονται ακόμα στην καμπίνα, όπου και παγιδεύτηκαν», σημείωσε.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αυγούστου 2024 - 11:18

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Η Χαμάς ευχαριστεί τη Χεζμπολά για την υποστήριξή της στον πόλεμο με το Ισραήλ
22:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
Απορρίφθηκαν οι προσφυγές επτά φαρμακείων για τα ωράρια λειτουργίας
21:48
Ελλάδα και Τουρκία πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι, λέει ο ηγέτης του ΝΑΤΟ
21:43
Λάρνακα: Με βαλίτσα γεμάτη ναρκωτικά εντοπίστηκε νεαρός στο αεροδρόμιο
21:39
Ικανοποίηση Υπουργείου Εξωτερικών για ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα
21:28
Στο Παρίσι ο Άντονι Μπλίνκεν -Συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή
21:22
Σε ευκαιρίες και κινδύνους στη νέα φάση του πολέμου, αναφέρεται ο Γκάλαντ
21:06
Για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο με χημικά όπλα, προειδοποιεί τη Δύση η Ρωσία
20:39
Φρουροί της Επανάστασης: Απειλές ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τον άξονα της αντίστασης
20:32
Ο Κιρ Στάρμερ υπονομεύει το Ισραήλ, υποστηρίζει ο Βενιαμίν Νετανιάχου
20:01
Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Μακρόν για αποφυγή πολέμου Ισραήλ -Λιβάνου
19:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.