Οικία στην όχθη του Κρυού ποταμού - Σε περίπτωση παρανομίας θα γίνουν ενέργειες άρσης και αποκατάστασης του χώρου

Διαφορετικές προσεγγίσεις προκύπτουν ανάμεσα στο Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών από την μια και την Πολεοδομία από την άλλη αφού η οικία στις Πλάτρες, επί του ποταμού Κρυού, ο οποίος είναι παραπόταμος του Κούρρη χωροθετήθηκε σε οικιστική πολεοδομική ζώνη.

Τμήμα Περιβάλλοντος και Τμήμα Δασών θεωρούν ότι θα έπρεπε να ερωτηθούν από την Πολεοδομία, αφού το κτίσμα απέχει διακόσια μέτρα από το Δίκτυο Νατούρα, 125 μέτρα από το κρατικό δάσος και 6 με 8 μέτρα από την κοίτη του ποταμού, με την Πολεοδομία να διαφωνεί.

Η υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου δήλωσε στο Τρίτο ότι ήδη προχωρεί σε αναθεώρηση της Νομοθεσίας ώστε να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση από περιβαλλοντολόγο για αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Επικαλέστηκε πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης για ενισχυμένο περιβαλλοντικό έλεγχο.

Η αναθεώρηση βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και παραπέμπεται στην Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το κτίσμα στον Κρυό ποταμό, αρμόδια αρχή είναι πλέον ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λεμεσού, ο οποίος προχωρεί στην έρευνά του είπε η υπουργός Μαρία Παναγιώτου για να καταλήξει ότι σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί παρανομία θα αναληφθούν ενέργειες για άρση της αλλά και αποκατάστασης του χώρου.

Στις πέντε το απόγευμα, οι Οικολόγοι πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις Πλάτρες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αυγούστου 2024 - 15:31

Τελευταιες Ειδησεις

13 Σεπτεμβρίου
Ζελένσκι: Η Δύση φοβάται να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους και drones που στοχεύουν την Ουκρανία
17:43
Νίκος Χριστοδουλίδης: Μέλημα της Κυβέρνησης η διαφύλαξη των αρχών του κώδικα δεοντολογίας
17:39
ΠΟΥ: Η 1η φάση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα στέφθηκε με τεράστια επιτυχία
16:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/09/24
16:06
Παρελθόν από την Εθνική Κύπρου αποτελεί από σήμερα ο Τιμούρ Κετσπάγια
14:49
Το Κυπριακό ενόψει της μετάβασης του Προέδρου στη Νέα Υόρκη συζητήθηκε στο εθνικό συμβούλιο
14:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Συζητούν σήμερα το ενδεχόμενο το Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς
12:19
Παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο Μητσοτάκης για το θέμα της ενέργειας
12:15
Κρίσιμα 31χρονος μετά από τροχαίο με buggy στον Ακάμα
12:04
Μετακινήθηκαν από τη στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα οι ασυνόδευτοι μετανάστες
11:57
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 13/09/24
10:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.