Γερμανία: Παραδόθηκε στις αρχές ο 26χρονος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ζόλιγκεν

Στη Γερμανία, 26χρονος Σύρος παραδόθηκε αργά το βράδυ σε αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν περιπολία, δηλώνοντας πως είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Bild", ο νεαρός - ο οποίος φορούσε ματωμένα ρούχα - ανέφερε στους αστυνομικούς πως είναι το άτομο το οποίο ψάχνουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ, επιβεβαίωσε πως οι αρχές έχουν στα χέρια τους τον ύποπτο τον οποίο αναζητούσαν για ώρες.

Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε πως ο φερόμενος ως δράστης, γεννήθηκε στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, και έφθασε στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022. Ζήτησε άσυλο στο Μπίλεφελντ και ένα χρόνο αργότερα έλαβε "επικουρική προστασία", την οποία εξασφαλίζουν συχνά πρόσφυγες από χώρες όπου μαίνονται εμφύλιες συρράξεις.

Πρόκειται για σουνίτη μουσουλμάνο, ο οποίος μέχρι χθες δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής ισλαμιστής.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ενέργεια εκδίκησης για τους μουσουλμάνους που σκοτώνονται στη Λωρίδα της Γάζας και αλλού.

Λίγες ώρες προτού ο 26χρονος παραδοθεί στις Αρχές, η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της γερμανικής αστυνομίας, εισέβαλε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και συνέλαβε 36χρονο - ο οποίος όμως διαπιστώθηκε - δεν ήταν το άτομο το οποίο αναζητούσαν οι αρχές.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αυγούστου 2024 - 09:14

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
Γκιουλέρ: Η Τουρκία θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα στην Κύπρο
12:21
[ΒΙΝΤΕΟ] Λετυμπιώτης: Σημαντική πρόοδος στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης
11:57
Ριαμπκόφ: Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπ` όψιν τους τις προειδοποιήσεις της Μόσχας
11:45
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 20/9/2024
11:43
Ανησυχία Λονδίνου για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου
10:58
Ανεβαίνει σε επικίνδυνο σημείο η ένταση στη Μέση Ανατολή
10:01
Καθοριστικές αποφάσεις ΡΑΕΚ για το μέλλον της συμφωνίας ηλεκτρικής διασύνδεσης
09:49
Σε άμεση εφαρμογή οι συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις
09:45
Στο Κίεβο η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
09:38
Σύλληψη 25χρονης για υπόθεση ληστείας στην Ορόκλινη
09:22
Προβληματισμός Υπουργείου Υγείας για εγγραφή γιατρών ΟΑΥ σε συστήματα υγείας δύο χωρών
09:15
Ανδρέας Παναγίδης - ''Εις την Αθανασία'' - 1956
08:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.