Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας, τερματίστηκε και ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Photo by Jalaa MAREY / AFP

Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας, τερματίστηκε και ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με πηγές από τα σώματα ασφαλείας της Αιγύπτου.

Όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters, ούτε το Ισραήλ, ούτε η Χαμάς, αποδέχθηκαν τη νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, την οποία υπέβαλαν οι μεσολαβητές.

Λίγη ώρα νωρίτερα, μεταδόθηκε πως η Χαμάς απέρριψε τους όρους τους οποίους έθεσε το Ισραήλ, με την αντιπροσωπεία τους να εγκαταλείπει, χθες βράδυ, το Κάιρο.

Ο Εζάρ Ρισκ, στελεχών της ισλαμιστικής οργάνωσης, επιβεβαίωσε ότι μετά τις επαφές και την ενημέρωση που έλαβε από τους μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ, η αντιπροσωπεία της Χαμάς απέρριψε την πρόταση και αποχώρησε από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ο Ρισκ υπογράμμισε πως η θέση της οργάνωσης παραμένει αμετάβλητη. Ζητεί, "πλήρη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, επιστροφή των εκτοπισθέντων στις εστίες τους, είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας και ανοικοδόμηση του παλαιστινιακού θύλακα και μια συμφωνία ανταλλαγής ισραηλινών ομήρων με παλαιστίνιους κρατουμένους".

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, ξεκαθάρισε πως η οργάνωση εμμένει στην πρόταση εκεχειρίας της δευτέρας Ιουλίου και απορρίπτει τους νέους όρους του Ισραήλ.

Παρά τις αρνητικές εξελίξεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζουν ότι συνεχίζουν την προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Αμερικανικής Προεδρίας, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε πως η Ουάσιγκτον συνεχίζει τη διπλωματική προσπάθεια για να καταστεί εφικτή μία συμφωνία.

Υπογράμμισε την ίδια στιγμή, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο κύριος Σάλιβαν επεσήμανε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση του Ισραήλ, όσον αφορά τις εξελίξεις με τη Χεζμπολάχ, μετά τη χθεσινή νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο ένοπλο κίνημα του Λιβάνου και τις ισραηλινές δυνάμεις.

Επί του εδάφους, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σε νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, τις πρώτες πρωινές ώρες, έχασαν τη ζωή τους πέντε Παλαιστίνιοι και πολλοί τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, στόχος ήταν σπίτι σε μικρή απόσταση από νοσοκομείο, στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας.

Από πλευράς ισραηλινού στρατού, δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για τους νέους βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκτόξευσε ρουκέτα "Εμ-90" προς το Τελ Αβίβ, ως απάντηση στις σφαγές του Ισραήλ κατά αμάχων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την ισραηλινή άμυνα, οι σειρήνες ήχησαν γύρω στις δέκα το βράδυ, νοτίως του Τελ Αβιβ και ένα βλήμα το οποίο εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, κατέπεσε σε ακατοίκητη τοποθεσία, στην περιοχή Ρισόν ΛεΖιόν.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αυγούστου 2024 - 09:17

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
[ΒΙΝΤΕΟ] Λετυμπιώτης: Σημαντική πρόοδος στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης
11:57
Ριαμπκόφ: Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπ` όψιν τους τις προειδοποιήσεις της Μόσχας
11:45
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 20/9/2024
11:43
Ανησυχία Λονδίνου για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου
10:58
Ανεβαίνει σε επικίνδυνο σημείο η ένταση στη Μέση Ανατολή
10:01
Καθοριστικές αποφάσεις ΡΑΕΚ για το μέλλον της συμφωνίας ηλεκτρικής διασύνδεσης
09:49
Σε άμεση εφαρμογή οι συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις
09:45
Στο Κίεβο η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
09:38
Σύλληψη 25χρονης για υπόθεση ληστείας στην Ορόκλινη
09:22
Προβληματισμός Υπουργείου Υγείας για εγγραφή γιατρών ΟΑΥ σε συστήματα υγείας δύο χωρών
09:15
Ανδρέας Παναγίδης - ''Εις την Αθανασία'' - 1956
08:56
Κατηγορίες Καντίροφ κατά Ίλον Μασκ για απενεργοποίηση του Tesla Cybertruck
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.