Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 26/8/24

Εποχική χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες τοπικές χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες τοπικές νεφώσεις. Ωστόσο στα ορεινά, στο εσωτερικό και ενδεχομένως και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα αναπτύσσονται νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο το απόγευμα στα νότια, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες, δεν αποκλείεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη αλλά και τη Παρασκευή, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες τοπικές νεφώσεις. Στα ορεινά ωστόσο και ενδεχομένως και σε περιοχή του εσωτερικού, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να συνεχίσει ωστόσο να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία, Ελάχιστη Θερμοκρασία, Σχετική Υγρασία

Λευκωσία: 39°C, 22°C, 58%

Λάρνακα: 34°C, 24°C, 63%

Λεμεσός: 33°C, 22°C, 60%

Πάφος: 33°C, 24°C, 60%

Αμμόχωστος: 33°C, 25°C, 64%

Πρόδρομος: 29°C, 20°C, 74%

Κερύνεια: 35°C, 23°C, 51%

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αυγούστου 2024 - 16:09

Τελευταιες Ειδησεις

13 Σεπτεμβρίου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Μέλημα της Κυβέρνησης η διαφύλαξη των αρχών του κώδικα δεοντολογίας
17:39
ΠΟΥ: Η 1η φάση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα στέφθηκε με τεράστια επιτυχία
16:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 13/09/24
16:06
Παρελθόν από την Εθνική Κύπρου αποτελεί από σήμερα ο Τιμούρ Κετσπάγια
14:49
Το Κυπριακό ενόψει της μετάβασης του Προέδρου στη Νέα Υόρκη συζητήθηκε στο εθνικό συμβούλιο
14:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Συζητούν σήμερα το ενδεχόμενο το Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς
12:19
Παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά ο Μητσοτάκης για το θέμα της ενέργειας
12:15
Κρίσιμα 31χρονος μετά από τροχαίο με buggy στον Ακάμα
12:04
Μετακινήθηκαν από τη στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα οι ασυνόδευτοι μετανάστες
11:57
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 13/09/24
10:53
Αυξημένες ανάγκες αιμοδοσίας
09:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.