Καταδικάζουν την εισβολή και στηρίζουν τον Πρόεδρο για λύση ΔΔΟ οι Κύπριοι της διασποράς

Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Οι Κύπριοι της διασποράς, καλούν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ασφαλείας, να συνεχίσουν την προσπάθεια, μέχρι την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης στην Κύπρο, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Σε ψήφισμα το οποίο ενέκρινε το κεντρικό συμβούλιο των οργανώσεων Πόμακ, Πσέκα και Νεπόμακ, εκφράζεται πλήρης στήριξη στις προσπάθειες της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του Οηέ για το Κυπριακό, Μαρία Άγκελα Ολγκίν, με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Παράλληλα, καταδικάζεται η θέση της Τουρκίας για λύση δύο κρατών, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και οι επανειλημμένες προσπάθειές της, για αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος της αποσχιστικής οντότητας.

Η Κυπριακή Διασπορά καλεί την Τουρκία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα - σύμφωνα με τις αποφάσεις του Εδάδ - ώστε να διακριβωθεί η τύχη όλων των αγνοουμένων και να επιστραφεί το Βαρώσι στους νόμιμους κατοίκους του, υπό την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, οι οργανώσεις Πόμακ, Πσέκα και Νεπόμακ, καταδικάζουν τα μονομερή βήματα στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου και την επιθετική και αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στην κυπριακή Αόζ. Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν τις "προκεχωρημένες παραβιάσεις στη νεκρή ζώνη" από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΠΑΣ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Αυγούστου 2024 - 16:10

Τελευταιες Ειδησεις

12 Οκτωβρίου
Ερντογάν για Ελληνοτουρκικά: «Μόνο με διάλογο θα αυξηθεί η ασφάλεια»
17:03
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 12/10/24
16:54
Επιθέσεις Ουκρανίας -Ρωσίας -Καταστράφηκαν πέραν των 70 drones
16:49
ΗΠΑ Δημοσκόπηση: Ο Τραμπ πιο έμπιστος από τη Χάρις για να διαχειριστεί τους πολέμους
15:40
Με "τσακισμένα...φτερά" η Boeing -Θα απολύσει το 10% του προσωπικού της
15:33
Κινητές μονάδες αφαλάτωσης και τεχνητή βροχή στα μέτρα κατά της λειψυδρίας
15:26
Χωρίς τελειωμό η σύρραξη Ισραήλ -Χεζμπολλά -60 νεκροί, 168 τραυματίες...
15:23
Προκλητικός εκ νέου ο Τατάρ -Επιμένει σε δύο κράτη, δύο λαούς στην Κύπρο
15:14
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
12:45
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 12/10/24
11:13
Σε μείωση επιτοκίων αναμένεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
10:35
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2024: Η Νοτιοκορεάτισσα Χαν Γκανγκ τιμήθηκε με το βραβείο
10:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.