Ενίσχυση αμυντικής σχέσης Κύπρου - ΗΠΑ

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Την αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να ενισχύσουν την αμυντική σχέση τους με την Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε η Αμερικανίδα υφυπουργός 'Αμυνας, Σελέστ Γουόλαντερ, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, μια μέρα μετά την υπογραφή του οδικού χάρτη αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Η υφυπουργός 'Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσθεσε ότι η διμερής αμυντική σχέση έχει αναπτυχθεί, σε τεράστιο και σημαντικό βαθμό, τα τελευταία δύο χρόνια.

"Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης", πρόσθεσε η κυρία Γουόλαντερ, "κατανοεί τις απαιτήσεις της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, στην ενίσχυση αυτής της ασφάλειας και σταθερότητας, για τους ανθρώπους της περιοχής και, φυσικά, για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Η τουρκική κρατική τηλεόραση, σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι η νέα συμφωνία Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί το τελευταίο βήμα στην αναπτυσσόμενη διμερή αμυντική συνεργασία, που είναι βέβαιο ότι θα εξοργίσει τους Τούρκους αξιωματούχους.

'Αν και, όπως αναφέρει, δεν υπήρξε ακόμη επίσημη αντίδραση, η 'Αγκυρα έχει, στο παρελθόν, επικρίνει παρόμοιες κινήσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν, επίσης, από το ψευδοκράτος ως "αποσταθεροποιητικές δράσεις".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Η Χαμάς ευχαριστεί τη Χεζμπολά για την υποστήριξή της στον πόλεμο με το Ισραήλ
22:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
Απορρίφθηκαν οι προσφυγές επτά φαρμακείων για τα ωράρια λειτουργίας
21:48
Ελλάδα και Τουρκία πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι, λέει ο ηγέτης του ΝΑΤΟ
21:43
Λάρνακα: Με βαλίτσα γεμάτη ναρκωτικά εντοπίστηκε νεαρός στο αεροδρόμιο
21:39
Ικανοποίηση Υπουργείου Εξωτερικών για ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα
21:28
Στο Παρίσι ο Άντονι Μπλίνκεν -Συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή
21:22
Σε ευκαιρίες και κινδύνους στη νέα φάση του πολέμου, αναφέρεται ο Γκάλαντ
21:06
Για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο με χημικά όπλα, προειδοποιεί τη Δύση η Ρωσία
20:39
Φρουροί της Επανάστασης: Απειλές ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τον άξονα της αντίστασης
20:32
Ο Κιρ Στάρμερ υπονομεύει το Ισραήλ, υποστηρίζει ο Βενιαμίν Νετανιάχου
20:01
Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Μακρόν για αποφυγή πολέμου Ισραήλ -Λιβάνου
19:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.