Παύση του Γενικού Ελεγκτή αποφάσισε το Ανώτατο- Υπέγραψε την απόφαση η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας

Φωτογραφίες Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Και επίσημα παύθηκε από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Το απόγευμα υπέγραψε την παύση η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας-Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Το μεσημέρι έγινε αποδεκτό από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, διακοσίων-εννέα σελίδων, τονίζεται ότι η συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή, δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο σε αυτό που έπρεπε. Χαρακτηρίζει την συμπεριφορά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, απαράδεκτη και επικίνδυνη για το κράτος δικαίου.

Αναφέρεται επίσης σε τάση ασύμμετρης αντίδρασης, εσφαλμένη αντίληψη των αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτή, από τον οποίο όπως επισημαίνεται, απουσιάζει ο αυτοέλεγχος και ο αυτοπεριορισμός.

Το Συμβούλιο του αποδίδει εμπάθεια και έλλειψη σωστής κρίσης, τονίζοντας ότι είναι ανίκανος να συνεχίσει τα καθήκοντά του.

Οδυσσέας Μιχαηλίδης απόφασ 234234Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.JPG

Στην απόφαση επισημαίνεται πως ο κύριος Μιχαηλίδης ακολούθησε τον λάθος δρόμο της αποδόμησης των γνωματεύσεων του Γενικού Εισαγγελέα και υπόσκαψής τους. Υποδεικνύει μάλιστα ότι όφειλε να περιορίζεται στον επαναλαμβανόμενο έλεγχο, αποφεύγοντας αντεγκλήσεις.

Αναφέρεται επίσης πως ο Γενικός Ελεγκτής θα έπρεπε και όφειλε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ζυγίσει όλα τα δεδομένα, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και όχι να στήνει λαϊκά δικαστήρια και να προκαλεί διάβρωση της εμπιστοσύνης του θεσμού.

Οδυσσέας Μιχαηλίδης ;;ςΡΤ;ΕΥΡ;ςΕΡΤ;ςΕΡΤ.JPG

Προστίθεται πως όχι απλώς πέρασε την γραμμή, αλλά παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας άλλου κρατικού αξιωματούχου και συγκεκριμένα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Το Συμβούλιο κάνει παραλληλισμό με την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου, υποδεικνύοντας πως η ανάρμοστη συμπεριφορά, δεν περιορίζεται στα καθήκοντα του κρατικού αξιωματούχου, αλλά στην όλη συμπεριφορά του.

Το Συμβούλιο τονίζει ακόμη ότι διαπιστώθηκε σωρεία παρεμβάσεων του Γενικού Ελεγκτή και μια συνεχής τάση παρουσίασης των γεγονότων προς τους πολίτες, εντελώς διαφορετική από αυτή που υφίσταται.

Γενικός Ελεγκτής 124124124 Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.JPG

ΝΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:17

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 19/9/2024
16:07
Το απόγευμα η ομιλία του Νασράλα
15:53
[ΒΙΝΤΕΟ] Αισιοδοξία Υπουργού Εργασίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
15:32
Για πολιτική εκμετάλλευση της απόφασης Ανωτάτου κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ
14:46
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας
14:25
Νέες συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λεμεσό
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
13:27
Εκδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή διοργανώνει το ΑΚΕΛ
13:00
Ο Αμπντάλλα Αττάρι χαιρέτησε το ψήφισμα του ΟΗΕ και την θετική ψήφο από την Κυπριακή Δημοκρατία
12:35
Ισραήλ: Σύλληψη πολίτη που σχεδίαζε δολοφονία του Νετανιάχου
12:20
Διακόπηκε η Επιτροπή Ελέγχου σε ένδειξη εκτίμησης προς τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη
12:12
Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη στην Αθήνα
12:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.