Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη στην Αθήνα

Φωτογραφίες Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Αθήνα.

324τ3υτ134τ5;34τ34υ;34β Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.jpg

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής προεδρίας οι δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον και την πολιτική τους δέσμευση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση του Σώματος στις 17 Σεπτεμβρίου 2024.

Παράλληλα επιβεβαίωσε την πολιτική δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου το συντομότερο δυνατόν, και αφού ολοκληρωθεί η μελέτη της δέουσας επιμέλειας και η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρημένες διαβουλεύσεις και με τρίτα κράτη.

Χριστοδουθλίδης Μητσοτάκης 234ρ2 Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.jpg

Στη συνάντηση οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, τις εξελίξεις στον ελληνοτουρκικό διάλογο, καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη μετάβασή τους στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στη Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καθώς και για τις συναντήσεις που θα έχουν με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού και με ηγέτες ξένων χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει η ανακοίνωση, επαναβεβαίωσε την πλήρη ετοιμότητα και την πολιτική του βούληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού,ε στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιοποιώντας το κεκτημένο των συνομιλιών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ,

ΦΙΛ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:52

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
Απορρίφθηκαν οι προσφυγές επτά φαρμακείων για τα ωράρια λειτουργίας
21:48
Ελλάδα και Τουρκία πολύτιμοι και σημαντικοί σύμμαχοι, λέει ο ηγέτης του ΝΑΤΟ
21:43
Λάρνακα: Με βαλίτσα γεμάτη ναρκωτικά εντοπίστηκε νεαρός στο αεροδρόμιο
21:39
Ικανοποίηση Υπουργείου Εξωτερικών για ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα
21:28
Στο Παρίσι ο Άντονι Μπλίνκεν -Συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή
21:22
Σε ευκαιρίες και κινδύνους στη νέα φάση του πολέμου, αναφέρεται ο Γκάλαντ
21:06
Για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο με χημικά όπλα, προειδοποιεί τη Δύση η Ρωσία
20:39
Φρουροί της Επανάστασης: Απειλές ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τον άξονα της αντίστασης
20:32
Ο Κιρ Στάρμερ υπονομεύει το Ισραήλ, υποστηρίζει ο Βενιαμίν Νετανιάχου
20:01
Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Μακρόν για αποφυγή πολέμου Ισραήλ -Λιβάνου
19:51
Αναβαθμίζεται και παραμένει κλειστό το Tax For All, από 20 -25 Σεπτεμβρίου
18:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.