Tην απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, υπερασπίστηκε ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας

Την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, από τη φετινή σχολική χρονιά, υπερασπίστηκε ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε Διεθνές Συνέδριο της Ουνέσκο στο Παρίσι, με επίκεντρο την Ψηφιακή Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας τόνισε ότι η τεχνολογία είναι μέσο και όχι αυτοσκοπός και ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου στα σχολεία αποδείχθηκε ότι αποσπά την προσοχή των μαθητών και, σύμφωνα με μελέτη της Ουνέσκο, μπορεί να χρειαστούν έως και είκοσι λεπτά, για να εστιάσουν ξανά σε εκείνο που μελετούσαν προηγουμένως.

Ο κύριος Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι, αποφεύγοντας τη χρήση κινητών στο σχολείο, στο Βέλγιο, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώθηκε η απόδοση των μαθητών και, ιδίως, όσων δεν βρίσκονταν στην κορυφή των επιδόσεων.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:30

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/9/2024
13:09
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Τουλάχιστον 10 νεκροί από πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη
12:47
Γερμανία: Σε ισχύ αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα
12:40
ΚΟΠ: Τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με τη μετακίνηση φιλάθλων
11:50
Στη Ρώμη ο Στάρμερ για το μεταναστευτικό - «Ενδιαφέρεται» για τη συμφωνία Μελόνι-Αλβανίας
11:47
Τέθηκε από χθες σε ισχύ το "Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας"
10:42
Eντός του επόμενου μήνα τα έργα στην Τσερίου
10:04
[ΒΙΝΤΕΟ] Λετυμπιώτης: Εκτελεστική εξουσία να προχωρήσει σε ρυθμίσεις για τα επεισόδια
09:43
Χαρτσιώτης: Προμελετημένα τα επεισόδια - Ευθύνες στην ΚΟΠ
09:29
Γιατί δεν διαβάζουν οι Κύπριοι - 15 Σεπτεμβρίου 2024
09:16
Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε αστυνομικός μετά τα επεισόδια
08:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.