Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Photos by AFP

Νεκρός είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλλα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα, λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί, ότι "ο ιδρυτής και ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει εξοντωθεί, κατά τη χθεσινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, μαζί με τον Διοικητή του Νοτίου Μετώπου της Χεζμπολλάχ, Αλί Κάρκι και άλλα διοικητικά στελέχη της οργάνωσης".

Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με την αναφορά ότι "Ο Χασάν Νασράλλα δεν θα έχει πια τη δυνατότητα να τρομοκρατεί την υφήλιο".

Νωρίτερα, σήμερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι, κατά τους βομβαρδισμούς, σκοτώθηκαν ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και ο αναπληρωτής του.

Ισραήλ Ναρσάλα Photo by jalaa marey 234 AFP.jpg

Τον θάνατο του Νασράλλα είχαν μεταδώσει αργά χθες βράδυ ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αλλά η είδηση δεν επιβεβαιωνόταν από κυβερνητικούς παράγοντες στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα μέσα ενημέρωσης στον Λίβανο και το Ιράν μετέδιδαν ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ είναι καλά και ασφαλής, αν και ιρανός κυβερνητικός αξιωματούχος είχε αναφέρει στο Reuters ότι ελέγχονται όλες οι πληροφορίες.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί, δήλωσε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολλάχ, Χασάν Νασράλλα, δεν αποτελεί το τέλος της χρήσης της εργαλειοθήκης, κατά την έκφραση του, του Στρατού του Ισραήλ.

"Το μήνυμα", ανέφερε, "είναι απλό, σε οποιονδήποτε απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ: Ξέρουμε πώς να φτάσουμε κοντά του".

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα

Χασάν Νασράλα Photo by ANWAR AMRO  AFP.jpg

Ο Χασάν Νασράλα, που σύμφωνα με το Ισραήλ σκοτώθηκε κατά τις χθεσινές επιδρομές, γεννήθηκε το 1960, σπούδασε Θεολογία και ήταν ηγέτης της Χεσμπολλάχ τα τελευταία 32 χρόνια.

Κατόρθωσε να μετατρέψει την οργάνωση σε στρατιωτική δύναμη με περιφερειακή επιρροή και πανίσχυρο στρατό, χάρη στη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό από το Ιράν.

Υπό την ηγεσία του η Χεζμπολάχ χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:32

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
16:16
Άτομο άνοιξε πυρ έξω από καφενείο στη Γιόλου
15:41
Σύσταση Κομισιόν οι αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τους εναέριους χώρους Λιβάνου-Ισραήλ
15:32
Συνάντηση Υπουργών εξωτερικών Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας για τη Συρία
13:53
Νεκρός εντοπίστηκε 58χρονος κάτω από το όχημα του στην επαρχία Λεμεσού
13:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Σε ασφαλές μέρος ο ηγέτης του Ιράν μετά τη δολοφονία του Νασράλα
12:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
11:16
Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ
11:05
Ελεύθεροι ο πατέρας και ο Σύρος φίλος του ισοβίτη
10:53
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής
10:29
Τοποθετήσεις ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την απόδραση του ισοβίτη
09:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.