Καθοριστική συνάντηση Γκουτέρες με Τατάρ - Κρίνεται αν υπάρχουν προϋποθέσεις για σύγκληση τριμερούς

Συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ, με την οποία κλείνει ο κύκλος επαφών του για το Κυπριακό, θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας αναμένεται να αποφασίσει αν υπάρχουν προοπτικές για σύγκληση τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό, μέσα στον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.

Αναχωρώντας για τη Νέα Υόρκη, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι θα εξηγούσε στον Γενικό Γραμματέα γιατί δεν μπορεί να αποδεχθεί σύγκληση της τριμερούς, επιμένοντας στους όρους για αναγνώριση "κυριαρχικής ισότητας" και "ισότιμου διεθνούς καθεστώτος" για το ψευδοκράτος.

Χθες, στο γεύμα με τους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Αντόνιο Γκουτέρες για σύγκληση συνάντησης με τον Ερσίν Τατάρ, αφού αυτή αποδεικνύει, όπως ανέφερε, την αμείωτη προσήλωση του Γενικού Γραμματέα στην επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, μέσα από πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, υποβοηθεί και ενισχύει την προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οι εκπρόσωποι των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό αυτής της νέας προσπάθειας και επαναβεβαίωσαν την προσήλωση τους στο συμφωνημένο πλαίσιο των συνομιλιών, όπως καθορίζεται σε όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2024 - 06:33

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
07:00
Δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι στο Λίβανο
06:46
Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες
06:34
Κουμής: Θετική η πορεία του τουρισμού αλλά όχι θριαμβολογίες και εφησυχασμός
06:22
Καθοριστική συνάντηση Γκουτέρες με Τατάρ - Κρίνεται αν υπάρχουν προϋποθέσεις για σύγκληση τριμερούς
06:07
Μπορέλ: "Κανείς, ούτε καν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τον Νετανιάχου"
06:04
Βενιαμίν Νετανιάχου: Το Ισραήλ, "χωρίς ίχνος υπερβολής, δίνει αγώνα επιβίωσης"
05:59
Άγνωστη η τύχη του ηγέτη της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλα - Αδύνατη η επικοινωνία μαζί του
05:49
Νέοι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων της Χεζμπολλάχ στα νότια της Βηρυτού από το Ισραήλ
05:41
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν ο Πρόεδρος με τα 5 Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ
05:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
05:17
27 Σεπτεμβρίου
ΗΠΑ: 17 νεκροί από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Χέλεν
20:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.