Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα από το σημείο της επίθεσης

Ανασύρθηκε, από το σημείο των ισραηλινών βομβαρδισμών της περασμένης Παρασκευής, η σορός του ηγέτης της Χεζμπολλάχ, Χασάν Νασράλλα.

Σύμφωνα με ιατρικές και στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το σώμα του Νασράλλα δεν έφερε άμεσες πληγές και εικάζεται ότι ο θάνατος του επήλθε από το ωστικό κύμα, που προκάλεσε η τρομακτική έκρηξη στο υπόγειο διοικητήριο της οργάνωσης στη λιβανική πρωτεύουσα.

Η εφημερίδα New York Times γράφει ότι, κατά την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, η ισραηλινή αεροπορία χρησιμοποίησε τις λεγόμενες διατρητικές βόμβες ή βόμβες "καταστροφείς καταφυγίων", που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να καταστρέφουν υπόγειες κατασκευές και φέρουν, επίσης, ειδικό σύστημα που τις κατευθύνει με ακρίβεια στο στόχο.

Υπολογίζεται ότι εναντίον του συγκροτήματος των έξι κτηρίων στη Βηρυτό ρίχθηκαν δεκάδες τέτοιες βόμβες βάρους μεγαλύτερου των δύο τόνων η κάθεμια, όπως κατήγγειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:14

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Η αεροπορία του Ισραήλ έπληξε στόχους στο λιμάνι Χοντέιντα στην Υεμένη
18:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
17:49
Αυστρία: Εκλογές με το ακροδεξιό κόμμα να αναμένεται να πάρει την πρωτία
17:23
Συνελήφθη στη Λεμεσό ο ισοβίτης κατάδικος Δώρος Θεοφάνους
17:13
Λευκός Οίκος: Ο ολοκληρωτικός πόλεμος έναντίον του Ιράν ή της Χεζμπολλάχ δεν θα φέρει στα σπίτια τους τους κατοίκους του βορρά
16:45
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 29/9/24
16:37
Μητσοτάκης: Δεν μπαίνουμε καν στη συζήτηση περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους
16:15
Nέα επίθεση του Ισραήλ στη Βυρητό-Εξουδετερώθηκε ακόμη ένας ηγέτης της Χεζμπολλάχ
16:07
Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών: Η δολοφονία του μέλους των Φρουρών της Επανάστασης δεν θα μείνει αναπάντητη
15:58
Πρωθυπουργός Λιβάνου: Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους
15:26
Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα από το σημείο της επίθεσης
15:14
Το Αριστείο "Ιωάννης Καποδίστριας" απονεμήθηκε στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.