Α. Δημητρίου προς Α. Νεοφύτου: "Να μην γίνονται μακρόπνοοι σχεδιασμοί;"

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, ως έργο γεωστρατηγικής σημασίας που αίρει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου, να προσεγγίζεται με θετικό πρόσημο.

Μιλώντας στην "Πρώτη Ενημέρωση", η Πρόεδρος τους ΔΗΣΥ πρόσθεσε ότι είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας να απαντηθούν εύλογα ερωτήματα και να τεθούν οι ασφαλιστικές δικλείδες για επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Σχολιάζοντας τις θέσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, η Αννίτα Δημητρίου διερωτήθηκε αν, εξαιτίας της τουρκικής κατοχής, δεν πρέπει να γίνονται μακρόπνοοι σχεδιασμοί.

"Ο καθένας", είπε, "έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά η θέση του ΔΗΣΥ είναι θετική απέναντι στο έργο".

Σε σχέση με το γεωστρατηγικό ρίσκο και τη θέση της Ελλάδας, η κυρία Δημητρίου σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί το σθεναρότερο σύμμαχο της Κύπρου και ότι τα διάφορα ερωτήματα πρέπει να ενταχθούν στη συζήτηση του διαπραγματευτικού πλαισίου.

"Ο καθένας", είπε, "πρέπει να αναλαμβάνει το ρόλο του και έχει σημασία να μην βγαίνουμε ετεροχρονισμένα και να λέμε αυτά που πιστεύουμε".

Π.Χ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2024 - 09:30

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Στη Ρώμη ο Στάρμερ για το μεταναστευτικό - «Ενδιαφέρεται» για τη συμφωνία Μελόνι-Αλβανίας
11:47
Τέθηκε από χθες σε ισχύ το "Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας"
10:42
Eντός του επόμενου μήνα τα έργα στην Τσερίου
10:04
[ΒΙΝΤΕΟ] Λετυμπιώτης: Εκτελεστική εξουσία να προχωρήσει σε ρυθμίσεις για τα επεισόδια
09:43
Χαρτσιώτης: Προμελετημένα τα επεισόδια - Ευθύνες στην ΚΟΠ
09:29
Γιατί δεν διαβάζουν οι Κύπριοι - 15 Σεπτεμβρίου 2024
09:16
Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε αστυνομικός μετά τα επεισόδια
08:53
Aμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα: Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ δεν στρέφεται εναντίον τρίτων κρατών
06:32
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024
06:31
Απεβίωσε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών
06:12
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών, λόγω των ισχυρών ανέμων, προειδοποιεί το Τμήμα Δασών
06:05
Νέα ρωσικη επιδρομή με drones κατά του Κιέβου
05:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.