Νέο κρούσμα του έμπολα στις ΗΠΑ

Νέο κρούσμα του ιού έμπολα εντοπίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για ένα νοσηλευτή που είχε φροντίσει τον Λιβεριανό ο οποίος πέθανε την περασμένη Τετάρτη από Έμπολα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Υγείας του Τέξας.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας, Δρ. Ντέιβιντ Λέικι ανέφερε ότι γνώριζαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κρούσμα και ήταν προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα. Ο νοσηλευτής παρουσίασε πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, μπήκε σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς μεταδόθηκε ο ιός από τον Λιβεριανό στον νοσοκόμο. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή ο νοσηλευτής και έχουν ενδεχομένως εκτεθεί στον ιό. Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση του Έμπολα, οι αμερικανικές αρχές έθεσαν σε ισχύ έκτακτα μέτρα στα αεροδρόμια. Η εφαρμογή τους ξεκίνησε από το JFK της Νέας Υόρκης και αναμένεται να επεκταθεί στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της ανατολικής ακτής. Παρά την ταλαιπωρία, η πλειοψηφία των επιβατών δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν. Ιατρικές ομάδες, εξοπλισμένες με θερμικές κάμερες, ελέγχουν την θερμοκρασία των επιβατών. Όσοι ταξιδεύουν από τη Δυτική Αφρική καλούνται να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την πιθανότητα έκθεσή τους στον ιό.

Στο μεταξύ η ισπανίδας νοσοκόμας που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα παρουσιάζει βελτίωση και είναι πια  χωρίς πυρετό, σύμφωνα με δηλώσεις του αδελφού της. Ωστόσο η κατάστασή της παραμένει «σοβαρή». Ακόμα τρία άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο της Μαδρίτης και τέθηκαν υπό παρακολούθηση καθώς παρουσίασαν συμπτώματα του ιού, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 15 εκτός από την νοσοκόμα Τερέζα Ρομέρο. Κανείς όμως από αυτούς μέχρι στιγμής δεν έχει διαγνωσθεί με τον ιό. Στο νοσοκομείο έχει εισαχθεί και ο σύζυγος της Ρομέρο. Η Ρομέρο κόλλησε τον ιό, όσο φρόντιζε τους δύο ιερείς που είχαν προσβληθεί στην Αφρική και επέστρεψαν στην Ισπανία για θεραπεία.

Η Βρετανία υπό την προειδοποίηση ότι είναι πιθανό τους επόμενους μήνες ο ιός να εξαπλωθεί στη χώρα, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ελέγχους σε όσους μπαίνουν στη χώρα από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου αλλά και από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Επίσης η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα μπορεί να διαθέσει τρία εμβόλια για την αντιμετώπιση του ιού του Έμπολα στους επόμενους 6 μήνες. Η υπουργός Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβόρτσοβα δήλωσε ότι το πρώτο εμβόλιο είναι ήδη έτοιμο για μια κλινική δοκιμή.

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΑΠΕ/ EURONEWS

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων
14:01
[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες
13:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
13:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Το δείπνο στη Νέα Υόρκη αποτελεί το επόμενο σημείο αναφοράς στο Κυπριακό
12:43
Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς στον Λίβανο - Φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο
12:39
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
11:35
Πρόεδρος: Οι δηλώσεις Κουλία δεν συνιστούσαν συνταγματική εκτροπή
11:22
Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή
10:59
[ΒΙΝΤΕΟ] Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος το δείπνο με Γκουτέρες και Τατάρ
10:43
Σε σοβαρή κατάσταση νεαρός μετά από τροχαίο στον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
10:15
Σε κρίσιμη κατάσταση 31χρονος που έπεσε από μπαλκόνι
09:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.