Αμερικανοί ορθοπεδικοί εξετάζουν δωρεάν παιδιά στο ΓΝΛ

Ομάδα Αμερικανών ορθοπεδικών ιατρών του διεθνούς φήμης Νοσοκομείου Shriners του Springfield, Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον Δρα David Drvaric εξετάζουν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014, εντελώς δωρεάν στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 500 περίπου παιδιά με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα και παθήσεις.

 Η ομάδα των Αμερικανών Ορθοπεδικών Ιατρών επισκέπτεται την Κύπρο μία φορά τον χρόνο, κάθε Οκτώβριο, στα πλαίσια της συνεργασίας που ανέπτυξε το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη με το νοσοκομείο Shriners το 1995. 
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής εξαίροντας το έργο που επιτελείτε τόσο από το Ίδρυμα Παρασκευαΐδη όσο και από την ομάδα των ιατρών, ανέφερε πως πέραν της εξέτασης των 500 περίπου παιδιών, «διευθετείται και η μετάβαση και θεραπεία μεγάλου αριθμού παιδιών στο Νοσοκομείο του Springfield, όπου οι εγχειρίσεις και όλα τα έξοδα θεραπείας είναι προσφορά των Νοσοκομείων Shriners». Μέχρι τώρα εξετάστηκαν περίπου 8000 χιλιάδες παιδιά, είπε. 
 
Πρόσθεσε πως σε όσα παιδιά δεν γίνεται κατορθωτή η εξέτασή τους κατά την διάρκεια της επίσκεψης-παραμονής των ιατρών στην Κύπρο ή χρειάζονται επανεξέταση ή μετεγχειρητική εξέταση, γίνεται τηλεδιάσκεψη στο ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στην παρουσία και βοήθεια Κύπριου ιατρού. Μέχρι σήμερα εξετάστηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης γύρω στα 900 παιδιά.
 
Το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη άρχισε την συνεργασία του με τα Νοσοκομεία Shriners στο Springfield και Βοστώνη το 1983 για παιδιά κάτω των 18 με επιτυχείς εγχειρίσεις της σπονδυλικής στήλης, των άκρων και αφαίρεση γιγαντιαίων σπίλων από το σώμα τους.
 
Από το 1995 το Ίδρυμα ανέπτυξε συνεργασία με το νοσοκομείο των   Shriners στο Springfield για να βοηθήσουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά που παρουσίαζαν ορθοπεδικά προβλήματα.
 
Για την εξέταση των παιδιών με ορθοπεδικά προβλήματα παραχωρείται διαμορφωμένος χώρος στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο οποίος χρησιμοποιείται από την ομάδα των Αμερικανών ιατρών προς τον σκοπό αυτό.
 
Πηγή: ΓΤΠ
 
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων
14:01
[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες
13:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
13:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Το δείπνο στη Νέα Υόρκη αποτελεί το επόμενο σημείο αναφοράς στο Κυπριακό
12:43
Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς στον Λίβανο - Φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο
12:39
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
11:35
Πρόεδρος: Οι δηλώσεις Κουλία δεν συνιστούσαν συνταγματική εκτροπή
11:22
Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή
10:59
[ΒΙΝΤΕΟ] Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος το δείπνο με Γκουτέρες και Τατάρ
10:43
Σε σοβαρή κατάσταση νεαρός μετά από τροχαίο στον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
10:15
Σε κρίσιμη κατάσταση 31χρονος που έπεσε από μπαλκόνι
09:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.