Πατσαλής: Στόχος ένα σύστημα υγείας για όλους

O υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής είπε πως "βάζουμε πάνω από όλα τα συμφέρον του πολίτη και του ασθενή και με τέτοια κατεύθυνση προχωρούμε, υλοποιώντας εκείνες τις μεταρρυθμίσεις του συστήματος υγείας που θα καταστήσουν το σύστημα της Κύπρου λειτουργικό, αποδοτικό, ισοπολειτιακό και βιώσιμο προς όφελος του ασθενή".

Μιλώντας στη διάρκεια ευρείας και ανοικτής συζήτησης με τους πολίτες και στο πλαίσιο συνέχισης του δημόσιου διαλόγου που το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί, ο κ. Πατσαλής είπε πως "η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και το πιο πολύτιμο αγαθό. Αυτή είναι η ευκαιρία που αυτή τη στιγμή έχουμε για να καταλύσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν στον τομέα της υγείας. Αυτή την ευκαιρία πρέπει να την αδράξουμε και να την εκμεταλλευτούμε".
Ακούγοντας και καταγράφοντας όλες τις απόψεις και εισηγήσεις των πολιτών και απαντώντας στις ερωτήσεις τους, ο κ. Πατσαλής σημείωσε πως η εφαρμογή ενός βέλτιστου σχεδίου υγείας στον τόπο μας δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς δημόσιο διάλογο. "Επικοινωνούμε με τους πολίτες για να κατατεθούν οι θέσεις και οι απόψεις όλων, ώστε το μετεξελιγμένο σύστημα υγείας που θα εφαρμοστεί να είναι επιτυχημένο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς δημόσιο διάλογο", είπε ο Φίλιππος Πατσαλής.
Ο υπουργός Υγείας αναλύοντας και επεξηγώντας τις βασικές αρχές και τους πυλώνες που θα διέπουν τα δύο μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια του συστήματος υγείας στην Κύπρο, τα οποία θα κατατεθούν περί το τέλος Οκτωβρίου προς ψήφιση στη Βουλή, διευκρίνισε πως κανένας εργαζόμενος στα δημόσια νοσηλευτήρια δεν θα χάσει τη δουλειά του.
Ο δημόσιος διάλογος με τους πολίτες διήρκεσε πέραν των 4 ωρών και έδωσε τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας ωφέλιμης και παραγωγικής συζήτησης.
Το εύρος της ποικιλομορφίας των συνόλων και των πολιτών που συμμετείχαν και της πολυφωνίας των απόψεων που κατατέθηκαν, δίνουν τη δυνατότητα στο Υπουργείο Υγείας να συνεχίσει με δυναμική και με γνώμονα την ανάδειξη και τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολιτών και ασθενών, στην ετοιμασία των νομοσχεδίων με τη συμπερίληψη σε αυτά όλων εκείνων των δημιουργικών και γόνιμων απόψεων που κατατίθενται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Συνεχίζεται με σφοδρότητα η σύγκρουση του ισραηλινού στρατού με την Χεζμπολά
16:09
Σκάφος από τον Λίβανο κατέπλευσε στη μαρίνα της Λάρνακας
15:41
Ιστορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Μαυρίκιου
15:17
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων
14:01
[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες
13:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
13:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Το δείπνο στη Νέα Υόρκη αποτελεί το επόμενο σημείο αναφοράς στο Κυπριακό
12:43
Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς στον Λίβανο - Φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο
12:39
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
11:35
Πρόεδρος: Οι δηλώσεις Κουλία δεν συνιστούσαν συνταγματική εκτροπή
11:22
Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή
10:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.