Έμπολα: . 3000 θύματα από τη χειρότερη επιδημία της ιστορίας

Η επιδημία του Έμπολα χαρακτηρίζεται ως  η χειρότερη στην ιστορία καθώς έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους και εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός της απολογισμός θα είναι πολύ βαρύτερος.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο απολογισμός των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει ανέλθει σε τουλάχιστον 3.091, ενώ ο αριθμός των πιθανών, υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φθάσει τα 6.574, όπως ανακοίνωσε απόψε ο  Στη Λιβερία έχουν καταγραφεί 1.830 θάνατοι, ένας αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με τους απολογισμούς της Γουϊνέας και της Σιέρα Λεόνε μαζί, που αποτελούν τις άλλες δύο πλέον πληγείσες χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ΠΟΥ. Η Νιγηρία και η Σενεγάλη, οι άλλες δύο χώρες που έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό στην περιοχή, δεν έχουν καταγράψει νέα κρούσματα ή θανάτους, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Εκτακτη χορηγία από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενέκρινε τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 130 εκατ. δολαρίων στις τρεις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα, τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει άμεσα διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 41 εκατ. δολαρίων στις αρχές της Γουινέας· 49 εκατ. δολαρίων στις αρχές της Λιβερίας· και 40 εκατ. δολαρίων στις αρχές της Σιέρα Λεόνε.

«Το ΔΝΤ εργάζεται εντατικά σε συνεργασία με τις αρχές των χωρών οι οποίες πλήττονται και εταίρους του για να συμβάλει στις προσπάθειες η επιδημία να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της οικονομίας που πρέπει να ακολουθήσει», ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Η επιδημία «έχει ήδη στοιχίσει πάρα πολλές ζωές (...) η ανθρωπιστική κρίση θα έχει επίσης βαθιές οικονομικές συνέπειες».

Το ΔΝΤ έχει δώσει στη δημοσιότητα προκαταρκτικές εκτιμήσεις κατά τις οποίες η κρίση δημόσιας υγείας αυτή θα έχει αποτέλεσμα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις τρεις χώρες οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την επιδημία—κατά 3% στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε και κατά 1,5% στη Γουινέα.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΑΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:01

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Συνεχίζεται με σφοδρότητα η σύγκρουση του ισραηλινού στρατού με την Χεζμπολά
16:09
Σκάφος από τον Λίβανο κατέπλευσε στη μαρίνα της Λάρνακας
15:41
Ιστορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Μαυρίκιου
15:17
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων
14:01
[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες
13:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
13:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Το δείπνο στη Νέα Υόρκη αποτελεί το επόμενο σημείο αναφοράς στο Κυπριακό
12:43
Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς στον Λίβανο - Φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο
12:39
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
11:35
Πρόεδρος: Οι δηλώσεις Κουλία δεν συνιστούσαν συνταγματική εκτροπή
11:22
Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή
10:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.