Αναζήτηση χρυσής τομής για αποτροπή απεργίας γιατρών

Ύστατη προσπάθεια για εξεύρεση της χρυσής τομής, καταβάλλει ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, μετά τους όρους που έθεσαν οι γιατροί στο δημόσιο για άρση των απεργιακών μέτρων που έχουν εξαγγείλει για μεθαύριο, Τετάρτη.

Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο κ. Πατσαλής είπε ότι έχει απευθύνει πρόσκληση στην ΠΑΣΥΚΙ για συνάντηση, αύριο στις 14.30 μετά το μεσημέρι, σε μια προσπάθεια, όπως ανέφερε, να βρεθεί η μαγική φόρμουλα, να πρυτανεύσει η λογική και η συναίνεση και να αποφευχθούν η απεργία και η ταλαιπωρία των πολιτών.
Ο κ. Πατσαλής ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί οι λύσεις για τα αιτήματα της ΠΑΣΥΚΙ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει.
Για το θέμα των εκτάκτων, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η λύση έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν έχει ακόμη υπογραφεί.
"Εφόσον βρήκαμε κάποιες λύσεις δεν πρέπει να υπάρχει κάθε μήνα ο μπαμπούλας της απεργίας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσαλής, για να προσθέσει ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων η λήψη απεργιακών μέτρων.
Κάλεσε πάντως τους κυβερνητικούς γιατρούς να σκεφτούν και τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν οι απλοί πολίτες.
Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ κάλεσε μεταξύ άλλων τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσει την αξίωση για μη λήψη άλλων μέτρων μέχρι την αυτονόμηση των νοσοκομείων.
Σε ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει ότι είναι πρωτόγνωρο για τα συνδικαλιστικά δρώμενα να ζητείται λευκή επιταγή από τους εργαζομένους.
Υπογραμμίζει ακόμα ότι πρέπει να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της ΠΑΣΥΚΙ πριν από την Τετάρτη και να δεσμεύεται πλήρως ο υπουργός για την υλοποίησή της.
Ζητείται χρονοδιάγραμμα για κατάληξη μέχρι την 1η Μαρτίου, σε συμφωνία για το καθεστώς των εκτάκτων.
Για την υπερωριακή απασχόληση, οι γιατροί ζητούν να τεθεί σε εφαρμογή εντός 15 ημερών η μελέτη την οποία ετοίμασε η ΠΑΣΥΚΙ με την Deloitte, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουρίου του 2015.
Επιπλέον, ζητούν να πληρωθούν οι θέσεις προαγωγής εντός τριών μηνών.

Σύνταξη: Γιώργος Αβραάμ
Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Αντωνίου: Δεδομένη θεωρείται η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη
08:44
Υπέκυψε στα τραύματα του ο οδηγός του σκυβαλοφόρου που ανατράπηκε παρά τη Μονή
06:46
Προειδοποιήσεις Ιορδανίας προς Ιράν-Ισραήλ
06:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
06:15
Πρόεδρος Ιράν: Σε περίπτωση αντιποίνων του Ισραήλ θα ακολουθήσει ισχυρότερη απάντηση
06:01
Πρεμιέρα σήμερα για τις 3 κυπριακές ομάδες στην League Phase του Conference League
05:56
Βέλγιο: Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε όλα τα σχολεία από τη νέα χρονιά
05:52
Όχι Μπάιντεν σε επίθεση του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν
05:48
Σύντομα η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν
05:41
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ουδείς αμφισβητεί τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό
05:37
Στις 15 Οκτωβρίου η τριμερής Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη-Τατάρ
05:34
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.