Απεργία νοσηλευτών - Μέτρα εξήγγειλε ο Υπ. Υγείας - Video

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί κατήλθε το νοσηλευτικό προσωπικό των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού.

Την ώρα της στάσης εργασίας των νοσηλευτών ο υπουργός υγείας Φίλιππος Πατσαλής προήδρευσε έκτακτης σύσκεψης στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας με σκοπό τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με την επίλυση του προβλήματος υπερπληρότητας κλινών στα δημόσια νοσηλευτήρια. Στην σύσκεψη ωστόσο δεν συμμετείχαν οι συντεχνίες των νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

Αμέσως μετά την σύσκεψη ο κύριος Πατσαλής τόνισε ότι θα πρέπει να γίνεται ορθότερη διαχείριση των νοσοκομειακών κλινών καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα για αύξηση τους ή για δημιουργία νέων υποδομών . Αυτό που μπορεί να γίνει είπε είναι η λήψη σωστών διοικητικών χειρισμών για να μπορούν να εξυπηρετούνται πιο γρήγορα οι ασθενείς. Αποφασίστηκε σειρά μέτρων για αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων όπως έγκαιρη αποχώρηση των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο , η αγορά υπηρεσιών απο ιδιωτικά νοσηλευτήρια που διαθέτουν κλίνες και άλλα.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του Υπουργού Υγείας:

 {mp4}patsali{/mp4}

Οι συντεχνίες, εξέφρασαν ικανοποίηση για τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Φίλιππος Πατσαλής τόνισαν ωστόσο ότι τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των νοσηλευτών δεν έχουν συζητηθεί όπως είναι η αποπαγιοποίηση θέσεων και η μονιμοποίηση των εκτάκτων νοσηλευτών.

Παρακολουθήστε το Video:

{mp4}sintex{/mp4}

Σύνταξη: Στέλλα Κοκκίνου

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Αντωνίου: Δεδομένη θεωρείται η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη
08:44
Υπέκυψε στα τραύματα του ο οδηγός του σκυβαλοφόρου που ανατράπηκε παρά τη Μονή
06:46
Προειδοποιήσεις Ιορδανίας προς Ιράν-Ισραήλ
06:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
06:15
Πρόεδρος Ιράν: Σε περίπτωση αντιποίνων του Ισραήλ θα ακολουθήσει ισχυρότερη απάντηση
06:01
Πρεμιέρα σήμερα για τις 3 κυπριακές ομάδες στην League Phase του Conference League
05:56
Βέλγιο: Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε όλα τα σχολεία από τη νέα χρονιά
05:52
Όχι Μπάιντεν σε επίθεση του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν
05:48
Σύντομα η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν
05:41
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ουδείς αμφισβητεί τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό
05:37
Στις 15 Οκτωβρίου η τριμερής Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη-Τατάρ
05:34
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.