Προσπάθειες εξωγήινων να επικοινωνήσουν με τη Γη

Tη θέση ότι εξωγήινοι πολιτισμοί μπορεί ήδη να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τη Γη, αλλά να μην είμαστε αρκετά ανεπτυγμένοι για να το αντιληφθούμε, εξέφρασε ο πρώην συνεργάτης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

Παρόμοιες θέσεις εκφράζονται κατά καιρούς και από διακεκριμένους αστροφυσικούς, ενώ η ανθρωπότητα ετοιμάζεται πυρετωδώς να στείλει στο διάστημα πιο εξελιγμένα τηλεσκόπια που θα μπορούν να εντοπίσουν πιθανά `βιοσημάδια` εξωγήινης ζωής, την ώρα που επιστήμονες του Ινστιτούτου Ερευνών Εξωγήινης Νοημοσύνης στις ΗΠΑ θεωρούν ότι ο γαλαξίας μας πρέπει να σφύζει από εξωγήινη ζωή.

Μιλώντας σε Αμερικάνικη εκπομπή ο Σνόουντεν έδωσε εξήγηση στο κοσμολογικό παράδοξο, γιατί δηλαδή ενώ το σύμπαν είναι τόσο τεράστιο δεν έχουμε λάβει ακόμη μήνυμα από εξωγήινο πολιτισμό. Είναι αδύνατον, είπε, προς το παρόν για τους ανθρώπους στη Γη να καταφέρουν να ξεχωρίσουν τα εξωγήινα μηνύματα από τον ήχο της υπόλοιπης κοσμικής ακτινοβολίας. Οπως εξήγησε, ανεπτυγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί θα χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες και για αυτό το λόγο οι επιστήμονες δεν έχουν αναγνωρίσει τα μηνύματα.  "Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ή να ξεχωρίσουμε μια εξελιγμένης φύσεως κρυπτογραφημένη επικοινωνία που έρχεται από έναν εξωγήινο πολιτισμό από το σύμπαν”, είπε.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της Δρ Nathalie Cabrol από το Ινστιτούτο Ερευνών Εξωγήινης Νοημοσύνης στις ΗΠΑ (SETI). “Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ίσως ένας εξωγήινος πολιτισμός να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τη Γη”, είπε η Δρ Cabrol προσθέτοντας ότι παρά τις προσπάθειές μας η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμη σε θέση να αντιληφθεί τα μηνύματα αυτά. Εξάλλου, δύο άλλοι Αμερικανοί αστρονόμοι από το SETI δήλωσαν ενώπιον μιας Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου ότι ο γαλαξίας μας πρέπει να σφύζει από εξωγήινη ζωή. Ο Δρ Dan Werthimer και ο Δρ Seth Shostak δήλωσαν ενώπιον της Επιτροπής για την Επιστήμη, το Διάστημα και την Τεχνολογία του Αμερικανικού Κογκρέσου, ότι «θα ήταν πολύ παράξενο εάν ήμασταν μόνοι στο σύμπαν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:59

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 30/4/24
11:18
Στα 320 εκατομμύρια δολάρια το κόστος της πλωτής αποβάθρας
11:05
Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία για το Ταμείο Αλληλεγγύης
10:44
Αφγανιστάν: 6 νεκροί από επίθεση σε τζαμί
09:27
ΟΑΥ: Ανάγκη ένταξης και άλλων κέντρων αποκατάστασης στο ΓεΣΥ
08:34
Ελεύθεροι οι τρεις αλλοδαποί για τα επεισόδια στον Αστρομερίτη
07:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
06:30
Εν αναμονή για την απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία
05:48
Επίθεση Χούθι σε εμπορικά και πολεμικά πλοία
05:41
Οδησσός: Τουλάχιστον 4 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 30/04/24
05:25
Περού: Στους 25 οι νεκροί από το τροχαίο
05:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.