Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) για το επεξεργασμένο κρέας, όπως μπέικον, λουκάνικα και ζαμπόν.
Σε έκθεσή του, προειδοποιεί ότι για κάθε 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος που καταναλώνονται καθημερινώς, αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 18%.
Τα 50 γραμμάρια ισοδυναμούν με την κατανάλωση ενός χοτ-ντογκ ή με δύο φέτες μπέικον.
Εκπρόσωποι της βιομηχανίας κρέατος χαρακτήρισαν τα ευρήματα απλοϊκά που αψηφούν την κοινή λογική.
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:47
https://news.rik.cy/el/article/2015/10/27/pou-prosokhe-sto-epexergasmeno-kreas-2927268/