Τα ηλεκτρονικά παιγνίδια γυμνάζουν τον εγκέφαλο ατόμων άνω των 50

Η εκγύμναση του εγκεφάλου με ηλεκτρονικά παιγνίδια ωφελεί τους ανθρώπους μέσης και τρίτης ηλικίας, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του King's College του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν σχεδόν 7.000 υγιείς εθελοντές άνω των 50 ετών, οι οποίοι χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες: η μία έπαιζε ηλεκτρονικά παιγνίδια όσο ήθελε και η άλλη (η ομάδα ελέγχου) έκανε απλώς αναζητήσεις στο διαδίκτυο, χωρίς να παίζει παιγνίδια.

Κατά διαστήματα, οι εθελοντές υποβάλλονταν σε νοητικά και μνημονικά τεστ. Μετά από έξι μήνες, όσοι είχαν παίξει παιγνίδια, εμφάνιζαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ. Το όφελος φαινόταν να γίνεται αισθητό, όταν κάποιος έπαιζε τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, οι άνθρωποι άνω των 60 ετών που έπαιζαν ηλεκτρονικά παιγνίδια, έκαναν πιο εύκολα τις διάφορες καθημερινές εργασίες τους.

Οι ερευνητές ξεκινούν ήδη ανάλογες μελέτες σε ακόμη μεγαλύτερο δείγμα πληθυσμού. Μία προηγούμενη έρευνα από τους ίδιους επιστήμονες είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η εκγύμναση του εγκεφάλου δεν παρέχει κάποιο ιδιαίτερο όφελος στα άτομα κάτω των 50 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:33

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
21:48
Η Ρωσία αποκλείει συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα με τις ΗΠΑ
21:28
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
20:31
Συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο-Σκοτώθηκαν 8 Ισραηλινοί στρατιώτες
18:36
Προς το Συμβούλιο Ασφαλείας στρέφεται η Τεχεράνη αξιώνοντας λήψη μέτρων
17:46
Απόφαση για καθαίρεση μοναχών του Αββακούμ από το Συνοδικό Δικαστήριο
17:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 02/10/24
16:34
«Persona non grata» κηρύχθηκε ο Γκουτέρες στο Ισραήλ
15:28
Ελλάδα: Σε ύφεση η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
15:05
Το Ιράν δεν προειδοποίησε τις ΗΠΑ προτού επιτεθεί
14:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή
13:56
Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων στο Τελ Αβίβ
13:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.