Μπορεί να αποφευχθεί η αλλεργία στα φυστίκια

Μπορεί να αποφευχθεί η δυσανεξία στα φυστίκια, σύμφωνα με νέα έρευνα, αν το παιδί ξεκινήσει να τα καταναλώνει από μικρή ηλικία.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψη αυτή θα σταματήσει την αυξητική τάση που παρατηρείται στην εμφάνιση της συγκεκριμένης αλλεργίας— ο αριθμός των παιδιών με αλλεργίες στα φυστίκια έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η παρούσα έρευνα έρχεται να απορρίψει προηγούμενες ιατρικές πρακτικές, σύμφωνα με τις οποίες τα μικρά παιδιά έπρεπε να αποφεύγουν προϊόντα με φυστίκια.

Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Kings του Λονδίνου εξέτασε 640 παιδιά, ηλικίας 4-11 μηνών που ήδη διέτρεχαν κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργίας, γιατί υπέφεραν από έκζεμα και/ ή είχαν δυσανεξία στα αυγά. 

Μέχρι τα πέντε χρόνια τους, κάτω από το 1% των παιδιών που κατανάλωναν φυστίκια ανέπτυξαν δυσανεξία, σε αντίθεση με το 17,5% που παρουσίασαν αλλεργία παρόλο που απέφευγαν τα φυστίκια

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Γκίντεον Λακ, η αποφυγή κατανάλωσης φυστικιών προκάλεσε την αύξηση στην εμφάνιση αλλεργιών.

Ο καθηγητής συνέστησε προσοχή ωστόσο, τονίζοντας ότι πρέπει πρώτα τα παιδιά να υποβάλλονται σε ειδικό τεστ, πριν δοκιμάσουν προϊόντα που περιέχουν φυστίκια, ιδιαίτερα αν βρίσκονται στην ομάδα «κινδύνου», όπως τους εθελοντές του πειράματος.

Οι ερευνητές θα ξεκινήσουν τώρα περαιτέρω μελέτες για να εντοπίσουν αν προκαλούνται και άλλες αλλεργίες από την αποφυγή ορισμένων τροφών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Σύνταξη: Μαρία Τσαγγάρη
Πηγή: The Guardian

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:02

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Υπέκυψε στα τραύματα του ο οδηγός του σκυβαλοφόρου που ανατράπηκε παρά τη Μονή
06:46
Προειδοποιήσεις Ιορδανίας προς Ιράν-Ισραήλ
06:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
06:15
Πρόεδρος Ιράν: Σε περίπτωση αντιποίνων του Ισραήλ θα ακολουθήσει ισχυρότερη απάντηση
06:01
Πρεμιέρα σήμερα για τις 3 κυπριακές ομάδες στην League Phase του Conference League
05:56
Βέλγιο: Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε όλα τα σχολεία από τη νέα χρονιά
05:52
Όχι Μπάιντεν σε επίθεση του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν
05:48
Σύντομα η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν
05:41
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ουδείς αμφισβητεί τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό
05:37
Στις 15 Οκτωβρίου η τριμερής Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη-Τατάρ
05:34
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
05:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.