Οι Αμερικανοί είναι ο πιο γλυκός λαός

Στοιχεία της εταιρείας ερευνών Euromonitor δείχνουν ότι οι Αμερικανοί καταναλώνουν τη διπλάσια ζάχαρη από ότι ο υπόλοιπος κόσμος. Σε άρθρο της η εφημερίδας Ουάσιγκτον Πόστ, η οποία δημοσιεύει την έρευνα, αναφέρει ότι η αγάπη των Αμερικανών για τη ζάχαρη συνορεύει με τα όρια της τρέλας σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας του Euromonitor στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περισσότερα από 126 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα ποσοστό που είναι περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου όρου κατανάλωσης ζάχαρης από τις 54 χώρες που περιλαμβάνονται στο Euromonitor.

Είναι, επίσης, περισσότερο από το διπλάσιο ποσοστό που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συστήνει για την ημερήσια κατανάλωση και η οποία δεν ξεπερνά τα 50 γραμμάρια ζάχαρης για κάποιον με φυσιολογικό βάρος.

Στη Γερμανία , το δεύτερο πιο «γλυκό» κράτος του κόσμου, οι άνθρωποι τρώνε περίπου 103 γραμμάρια κατά μέσο όρο. Το τρίτο μεγαλύτερο « γλυκό δόντι» είναι οι Κάτω Χώρες όπου οι πολίτες τους τρώνε 102,5 γραμμάρια. Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στο μέσω του πίνακα με καθημερινή κατανάλωση 56.5 γραμμάρια ζάχαρης.

Οι λιγότερο «γλυκές» χώρες είναι η Ινδία ,το Ισραήλ, η Ινδονησία και η Κίνα. Στην Ινδία οι άνθρωποι τρώνε μόνο 5 γραμμάρια ζάχαρη την ημέρα, στο Ισραήλ 14,5 γραμμάρια, στην Ινδονησία είναι ακριβώς πάνω από 15 γραμμάρια και στην Κίνα ακριβώς κάτω από 16 γραμμάρια.

Η έρευνα συμπεριλάμβανε και την κατανάλωση λιπαρών και ενώ τiς ψηλότερες θέσεις καταλαμβάνουν το Βέλγιο, η Γερμανία και η Φινλανδία εντούτοις ο πιο χοντρός λαός παραμένουν οι Αμερικανοί. Οι Βέλγοι, οι Γερμανοί και οι Φινλανδοί είναι από τους πιο αδύνατους λαούς.
Αυτό αναφέρεται στην έρευνα πιθανότητα  καταδεικνύει πως για την αύξηση του σωματικού βάρους δεν αρκεί μόνο η κατανάλωση λιπαρών και ζάχαρης αλλά ίσως τα επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι πολύ δημοφιλή στις ΗΠΑ να παίζουν περισσότερο ρόλο.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή:Washington Post

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Υπέκυψε στα τραύματα του ο οδηγός του σκυβαλοφόρου που ανατράπηκε παρά τη Μονή
06:46
Προειδοποιήσεις Ιορδανίας προς Ιράν-Ισραήλ
06:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
06:15
Πρόεδρος Ιράν: Σε περίπτωση αντιποίνων του Ισραήλ θα ακολουθήσει ισχυρότερη απάντηση
06:01
Πρεμιέρα σήμερα για τις 3 κυπριακές ομάδες στην League Phase του Conference League
05:56
Βέλγιο: Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε όλα τα σχολεία από τη νέα χρονιά
05:52
Όχι Μπάιντεν σε επίθεση του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν
05:48
Σύντομα η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν
05:41
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ουδείς αμφισβητεί τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό
05:37
Στις 15 Οκτωβρίου η τριμερής Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη-Τατάρ
05:34
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
05:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.