Πρώτα στην Τουρκία - ίσως και κοινωνική συνάντηση με τον ΠτΔ

Ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν, ενώ δεν απέκλεισε να έχει μια κοινωνική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα και απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Έρντογαν ο κύριος Ακιντζί ανέφερε πως έλαβε γραπτά μηνύματα από τις τουρκικές αρχές χθες βράδυ, αλλά ορισμένες αρχές του τηλεφώνησαν σήμερα για να τον χαιρετίσουν. Είπε πως ο Έρντογαν του τηλεφώνησε ενώ μιλούσε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας και πρόσθεσε πως συζήτησαν σε μια καλή ατμόσφαιρα και δεν υπήρξε ένταση όπως κάποιοι θα ανέμεναν. Ανέφερε δε πως ο Έρντογαν του είπε πως μια μητέρα δεν επιθυμεί ποτέ να πάψει να είναι μητέρα ενώ ο ίδιος απάντησε πως τα παιδιά πάντα θέλουν να μεγαλώσουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία συνάντησής του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι μίλησαν στο τηλέφωνο αλλά δεν καθόρισαν κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για συνάντηση.

Ανέφερε όμως ότι θα έχει συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα όταν αυτός έλθει στην Κύπρο την άλλη εβδομάδα, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται να έχει κοινωνική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ωστόσο ότι υπάρχει στα κατεχόμενα μια οντότητα που ονομάζεται «ΤΔΒΚ» την οποία έχει αναγνωρίσει μόνο η Τουρκία. Αυτή η οντότητα, είπε, έχει τη δική της κυβέρνηση, δικαστικά σώματα και επίσης το δικό της πρόεδρο που εκλέγηκε με πέραν του 60%. Έτσι, πρόσθεσε, υπάρχουν δυο κράτη που σχετίζονται και αναγνωρίζουν το ένα το άλλο, χωρίς να παίζει ρόλο το μέγεθος.

Ανέφερε ακόμα ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν επιθυμεί να είναι θυγατέρα της Τουρκίας αλλά επιθυμεί να σταθεί στα δικά της πόδια, να αναπτύξει τη δική της οικονομία και δημοκρατία και να διαχειρίζεται τα του οίκου της.

Ο Μουσταφά Ακιντζί έλαβε σήμερα την «επίσημη» εντολή από τον πρόεδρο της λεγόμενης ανώτατης επιτροπής εκλογών, Σαφάκ Ονερί.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:21

Τελευταιες Ειδησεις

29 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
22:10
Τραγωδία στο Περού - 23 νεκροί μετά απο πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
21:43
Την Πέμπτη στον Λίβανο οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό
21:10
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
20:47
Μάτι: Ένοχοι 6 από τους 21 για τη φονική πυρκαγιά - Οργή συγγενών
20:30
Μισέλ: Θεμελιώδες στοιχείο για τα ευρωτουρκικά το Κυπριακό - Φιλοδοξίες για διεύρυνση της ΕΕ
19:26
Πρόεδρος: Προετοιμάζεται πλατφόρμα για παρακολούθηση του έργου της κυβέρνησης
19:16
Για σημαντικές νίκες επί των ουκρανικών δυνάμεων κάνει λόγο η Μόσχα - Το Κίεβο λέει ότι απέκρουσε μπαράζ ρωσικών επιθέσεων
17:59
Ελεύθερος ο 82χρονος Χρύσανθος μετά την απονομή προεδρικής χάριτος
17:46
MED9: Ενίσχυση των κοινών προσπαθειών ζήτησε από τους ομολόγους της η υπουργός Γεωργίας
17:34
Πρώτη η Κύπρος στις επιστροφές παράτυπων μεταναστών είπε ο Ιωάννου
17:29
Έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο ο Πολύκαρπος Μιχαήλ - Παρασύρθηκε από όχημα
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.