3 εκ.ευρώ επιπρόσθετα στο προϋπολόγισμό του Υπ Υγείας για νέα φάρμακα

Τρία εκατομμύρια ευρώ, επιπρόσθετα του προϋπολογισμού, δίδονται από το Υπουργείο Υγείας, προς εξασφάλιση νέων και καινοτόμων φαρμάκων για την Ηπατίτιδα Γ, την Αμυλοείδωση, την Κατά Πλάκας Σκλήρυνση και για τη χορηγία του εμβολίου κατά του καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε όλα τα κορίτσια ηλικίας 12 ετών.

Σε ανακοίνωση τους οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι με την παραχώρηση πρόσθετων πιστώσεων, δύνανται να προχωρήσουν με τον εμπλουτισμό του κρατικού Συνταγολογίου με τις νεότερες καινοτόμες φαρμακοθεραπείες και τη διάθεσή τους από τα κρατικά νοσηλευτήρια διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπον την πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών με Ηπατίτιδα Γ , Αμυλοείδωση και Κατά Πλάκας Σκλήρυνση.

Όσον αφορά τον εμβολιασμός κατά του HPV στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτός έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών των πλείστων Ευρωπαϊκών χωρών.

Πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, σημειώνεται, είναι η έναρξη προγράμματος εμβολιασμού κατά του HPV στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2016.

Απόφαση του Υπουργείου Υγείας είναι όπως από την 1/1/2016, όλα τα κορίτσια ηλικίας 12 ετών, από δικαιούχους ή μη γονείς, θα μπορούν να εμβολιαστούν δωρεάν με το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κατόπιν καθορισμού πρωτοκόλλου χρήσης του εμβολίου από την Επιτροπή Φαρμάκων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 07:49

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
21:48
Η Ρωσία αποκλείει συνομιλίες για τα πυρηνικά όπλα με τις ΗΠΑ
21:28
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
20:31
Συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο-Σκοτώθηκαν 8 Ισραηλινοί στρατιώτες
18:36
Προς το Συμβούλιο Ασφαλείας στρέφεται η Τεχεράνη αξιώνοντας λήψη μέτρων
17:46
Απόφαση για καθαίρεση μοναχών του Αββακούμ από το Συνοδικό Δικαστήριο
17:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 02/10/24
16:34
«Persona non grata» κηρύχθηκε ο Γκουτέρες στο Ισραήλ
15:28
Ελλάδα: Σε ύφεση η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
15:05
Το Ιράν δεν προειδοποίησε τις ΗΠΑ προτού επιτεθεί
14:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή
13:56
Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων στο Τελ Αβίβ
13:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.