Πολύ καλή παρουσία της Κύπρου

Η μικρή Κύπρος φώναξε χθες δυνατά «παρούσα» στη δεύτερη ημέρα των 5ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων που διεξάγονται στη Σαμόα.

Τα αποτελέσματα σε τρία αθλήματα ήταν εξαιρετικά και υπάρχει πλέον η προοπτική για κατάκτηση κάποιων μεταλλίων. Στο μποξ και στο τένις έγινε το... αναμενόμενο και οι Κύπριοι αθλητές προχώρησαν με νίκες, η τοξοβολία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, ενώ στην κολύμβηση και το ακόντιο, η μεγάλη προσπάθεια, δεν ήταν αρκετή για να έρθει η διάκριση. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα, αλλά και το σημερινό (πλούσιο σε δράση) πρόγραμμα.

Αρχικά, ο πυγμάχος Ανδρέας Κόκκινος γέμισε με περηφάνια την κυπριακή αποστολή, αφού πέτυχε την πρώτη του νίκη κόντρα στον αντίπαλο από τη Σαμόα. Στην κατηγορία των 75 κιλών, ο Κύπριος αθλητής έριξε νοκ άουτ τον αντίπαλο του, στον δεύτερο γύρο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί έχει εξασφαλισμένο το μετάλλιο (βραβεύονται και οι δυο τρίτες θέσεις), όμως σήμερα θα προσπαθήσει για να προχωρήσει ακόμη ψηλότερα. Ο αντίπαλος του είναι Άγγλος και είναι από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, όμως αν παρουσιαστεί σοβαρός μπορεί να προκριθεί στον τελικό, κάτι που θα συνιστά τεράστιο επίτευγμα.

Στο τένις ο Λευτέρης Νέος... ήταν ωραίος και με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» τον αδύναμο αντίπαλο του από τις Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι. Το 6-0 και 6-1 σετ... μιλάνε από μόνα τους με τον Κύπριο αθλητή να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του σημερινού αγώνα, στα προημιτελικά του Μονού, απέναντι στον τενίστα από τη Μαλαισία (νούμερο 4 στο ταμπλο, ενώ ο Λευτέρης είναι νούμερο 5). Χθες, το απόγευμα αγωνίστηκε στα προημιτελικά του Διπλού με Σκοτσέζο συμπαίχτη και εκεί η ομάδα του δεν συνάντησε δυσκολίες, καθώς επικράτησε της Αγίας Λούσιας με 6-2, 6-2. Σήμερα, οι δύο τενίστες θα τεθούν αντιμέτωποι (μετά το Μονό) με δύο Ουαλούς που είναι νούμερο 2 του ταμπλό.

Στην τοξοβολία η ημέρα δεν άρχισε καλά για τον Θωμά Παντελίδη, ο οποίος «πνίγηκε» στο άγχος και η επίδοση του (587 πόντοι) στον προκριματικό γύρο ήταν μακριά από πρόσφατες πολύ καλές επιδόσεις του (647 πόντοι). Το θετικό για τον ίδιο ήταν ότι το απόγευμα έδωσε μικτό αγώνα (με Ινδή συμπαίχτρια), κάτι που τον βοήθησε να... πάρει τα πάνω του. Εκεί, η απόδοση του ήταν εξαιρετική, θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και η ψυχολογία του άλλαξε άρδην. Στο μικτό η ομάδα του προκρίθηκε στους «4» και έχει πολλές πιθανότητες για το χρυσό μετάλλιο. Σήμερα, επίσης, θα αγωνιστεί και στο ατομικό κόντρα σε τοξοβόλο από τη Νέα Ζηλανδία με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Στο ακόντιο, ο Λορέντζο Θεόδωρος Ίνγκλις προσπάθησε πολύ και αν έπιανε το ρεκόρ του θα κέρδισε το αργυρό μετάλλιο. Δεν το έκανε, αφού έριξε οκτώ μέτρα πιο κάτω (61 μέτρα αντί 69) και τερμάτισε στην 5η θέση. Σήμερα το πρωί ο Ττουπίας Γεωργίου και η Γαβριέλλα Φελλά αγωνίζονται στη σφαιροβολία, ενώ η Καλυψώ Σταύρου θα τρέξει στα 400 μέτρα με εμπόδια. Τα δύο κορίτσια, αν πιάσουν τα ρεκόρ τους, τότε μπορούν να κατακτήσουν ένα μετάλλιο.

Τέλος, στο κολύμπι χθες αγωνίστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές μας. Ο Κωνσταντίνος Χατζητοουλής τερμάτισε 19ος και αποκλείστηκε, ενώ η Χρυσούλα Καραμάνου και ο Τάκης Παπαδόπουλος πέρασαν στον μικρό τελικό. Η πρώτη τερμάτισε 10η σε σύνολο 31 κολυμβητριών με χρόνο 58.81, ενώ ο δεύτερος 13ος από τους 31με χρόνο 54.45. Σήμερα ο Κωνσταντίνος θα αγωνιστεί στα 400 μέτρα ελεύθερο και η Σώτια Νεοφύτου στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:40

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Το μέλλον του πολέμου στη Γάζα θα εξαρτηθεί από την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση για εκεχειρία
13:40
Πρόεδρος: Αρνητική εξέλιξη η δικαστική διαδικασία μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
13:26
Στις 2 Μαΐου θα είναι έτοιμη η πλωτή αποβάθρα
13:20
Πέντε νοσηλείες τραυματιών μετά από τις επιθέσεις με σπαθί στο ΒΑ Λονδίνο
12:44
Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο
12:10
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 30/4/24
11:18
Στα 320 εκατομμύρια δολάρια το κόστος της πλωτής αποβάθρας
11:05
Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία για το Ταμείο Αλληλεγγύης
10:44
Αφγανιστάν: 6 νεκροί από επίθεση σε τζαμί
09:27
ΟΑΥ: Ανάγκη ένταξης και άλλων κέντρων αποκατάστασης στο ΓεΣΥ
08:34
Ελεύθεροι οι τρεις αλλοδαποί για τα επεισόδια στον Αστρομερίτη
07:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
06:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.