Σημαντική διάκριση για την καθηγήτρια ΠΚ Φώφη Κωνσταντινίδου

Σημαντική διάκριση πέτυχε η Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και Διευθύντρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Φώφη Κωνσταντινίδου, καθώς εξελέγη μέλος του Διευθυντικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Κογκρέσου Ιατρικής Αποκατάστασης (American Congress of Rehabilitation Medicine -ACRM), μεταξύ αξιόλογων συναδέλφων της απ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ανέλαβε καθήκοντα στις 31 Οκτωβρίου 2015 με την ολοκλήρωση του ετήσιου συνεδρίου στο Ντάλας του Τέξας στις ΗΠΑ. Η Καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου είναι το μοναδικό μέλος του Δ.Σ. του ACRM, το οποίο εργάζεται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Αμερική, στα χρονικά του.

Το ACRM ιδρύθηκε το 1923 και είναι ο κυρίαρχος οργανισμός για τη διεπιστημονική προσέγγιση σε θέματα ιατρικής αποκατάστασης (όπως νευρολογικές παθήσεις, νευροεκφυλιστικές νόσους, καρκίνο και πόνο) με στόχο την ενίσχυση της έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο, τη διάχυση ερευνητικών αποτελεσμάτων και τη βελτιστοποίηση παροχής υπηρεσιών βάσει τεκμηριωμένων κλινικών μελετών.

Η Καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου είναι μέλος του Οργανισμού από το 2005 και υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής από το 2009-2012. Από το 2012, η κ. Κωνσταντινίδου είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ομάδας Δικτύωσης (Ιnternational Networking Group), που έχει ως στόχο τη διεύρυνση της εμπλοκής της διεθνούς κοινότητας στον Οργανισμό και την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα σε ερευνητές στο διεθνές πεδίο. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών, είναι η σημαντική διεύρυνση του Οργανισμού, στον οποίο σήμερα συμμετέχουν μέλη από 65 χώρες.

Τον Οκτώβριο του 2014 το Αμερικανικό Κογκρέσο Ιατρικής Αποκατάστασης της απένειμε τον τιμητικό τίτλο Fellow, με βάση α) τη διαπρεπή συνεισφορά της στην έρευνα που αφορά τις επίκτητες νευρολογικές παθήσεις και τις επιδράσεις τους στις γνωστικές λειτουργίες, όπως μνήμη και γλώσσα, β) την ουσιαστική συνεισφορά της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις HΠΑ (Παν. Μαϊάμι, 1995-2006)και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2006+), και γ) στη σημαντική ενεργή εμπλοκή της προς τον Οργανισμό και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Το ετήσιο συνέδριο του ACRM θα διεξαχθεί στο Σικάγο των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2016.

φοφη

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αφού συνεχάρη την Καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου για το νέο ρόλο που αναλαμβάνει στο Αμερικανικό Κογκρέσο Ιατρικής Αποκατάστασης, τόνισε ότι η εκλογή της τιμά τόσο το Πανεπιστήμιου Κύπρου, όσο και τη χώρα μας. Πρόκειται, είπε, για ιδιαίτερη τιμή, όχι μόνο για το πρόσωπο της Καθηγήτριας Φώφης Κωνσταντινίδου, αλλά και για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο μέσω της συγκεκριμένης εκλογής, εδραιώνει μία ακόμη συνεργασία με αναγνωρισμένο επιστημονικό φορέα του εξωτερικού και ενισχύει την παρουσία του Πανεπιστημίου Κύπρου σε έναν ακόμη τομέα δραστηριοποίησης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Πηγή: paideia-news.com

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:51

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
20:31
Συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο-Σκοτώθηκαν 8 Ισραηλινοί στρατιώτες
18:36
Προς το Συμβούλιο Ασφαλείας στρέφεται η Τεχεράνη αξιώνοντας λήψη μέτρων
17:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
17:45
Απόφαση για καθαίρεση μοναχών του Αββακούμ από το Συνοδικό Δικαστήριο
17:14
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 02/10/24
16:34
«Persona non grata» κηρύχθηκε ο Γκουτέρες στο Ισραήλ
15:28
Ελλάδα: Σε ύφεση η φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
15:05
Το Ιράν δεν προειδοποίησε τις ΗΠΑ προτού επιτεθεί
14:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή
13:56
Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων στο Τελ Αβίβ
13:48
Σχέδιο Επιδότησης Διαμονής και Φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
13:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.