Άρχισαν οι διαρροές... - Απογοήτευση από κυβέρνηση

Διαρροές από τα έγγραφα που δόθηκαν στα κόμματα στη διάρκεια της πρωινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, καταγγέλλει η κυβέρνηση, η οποία εκφράζει απογοήτευση για το γεγονός.

Σε γραπτή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι "η κυβέρνηση επιθυμεί να εκφράσει την έντονη απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ελάχιστες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου και ενώ είχε προηγηθεί σχετική συζήτηση και ειδικές συστάσεις, με όλους τους συμμετέχοντες μάλιστα να καταδικάζουν το φαινόμενο διαρροής εγγράφων, το έγγραφο που τους δόθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας διέρρευσε στο διαδίκτυο".
Αναφέρει επίσης ότι "είναι πολύ λυπηρό να διαπιστώνεται για άλλη μια φορά η αδυναμία τήρησης του απορρήτου και σεβασμού της αρχής της εμπιστευτικότητας. Είναι απορίας άξιον σε τι πραγματικά αποσκοπούν ορισμένοι μέσα από τέτοιες πρακτικές που πλήττουν όχι μόνο την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και τη διαπραγματευτική της ισχύ".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι με αφορμή τη σημερινή εξέλιξη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να επανεξετάσει το θέμα παροχής εγγράφων στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και αντ' αυτού, να συνεχιστεί η υφιστάμενη τακτική, βάσει της οποίας τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου μπορούν να μεταβαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο και επί τόπου να μελετούν όλα τα σχετικά έγγραφα.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Απριλίου
Ελπίδες για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου με φόντο τις συζητήσεις στο Κάιρο
15:59
Στεφάνου: Πεδίο δράσης και διεκδίκησης για το ΑΚΕΛ το Ευρωκοινοβουλίο
15:43
Η Αστυνομία συνέλαβε άντρα 47 ετών για δύο υποθέσεις εμπρησμού
14:51
Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Σκωτίας
14:25
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε κατά ισραηλινής στρατιωτικής θέσης
14:04
Άντονι Μπλίνκεν: Πρόοδος στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας
13:53
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
13:16
Μάκης Κεραυνός: Οι κύριοι στόχοι της οικονομικής πολιτικής έχουν υλοποιηθεί
13:13
Ισπανία: Δεν παραιτείται ο Πέδρο Σάντσεθ
13:04
Μείνε ασφαλής - Μείνε μακριά από κροτίδες - 28 Απριλίου 2024
12:50
Στις Βρυξέλλες η Ολγκίν για συναντήσεις με Μισέλ και Φερέιρα
12:22
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 29/04/24
11:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.