Ελ Σαλβαδόρ: Οι αρχές συνέλαβαν 120 μέλη μιας από τις ισχυρότερες συμμορίες της χώρας

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ελ Σαλβαδόρ συνέλαβαν 120 πρόσωπα που φέρονται πως είναι μέλη και συνεργοί της συμμορίας Mara Salvatrucha (MS-13), ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας για να αντιμετωπιστεί το κύμα των ανθρωποκτονιών τις οποίες διαπράττουν κακοποιοί στην κεντροαμερικανική χώρα.

Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας επιχείρησης, η οποία άρχισε το βράδυ της Τετάρτης, η αστυνομία συνέλαβε πέντε ηγετικά στελέχη της MS-13 και κατέσχεσε μοτέλ, εστιατόρια, πορνεία και δεκάδες λεωφορεία που ελέγχονταν από τη συμμορία.

«Από τα οκτώ βασικά αφεντικά, συλλάβαμε τα πέντε (...) συμπεριλαμβανομένου του αρμόδιου για τα οικονομικά» της συμμορίας, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Ελ Σαλβαδόρ, Ντάγκλας Μελέντες. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά και ναρκωτικά.

Η βία στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου καταγράφηκε ένας αριθμός ανθρωποκτονιών δίχως ιστορικό προηγούμενο το 2015, υποχωρεί τους τελευταίους μήνες. Αν και ορισμένοι αποδίδουν τη μείωση των ανθρωποκτονιών σε μια εκεχειρία ανάμεσα στις αντιμαχόμενες συμμορίες, ο πρόεδρος Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν θεωρεί ότι οφείλεται στην επιχείρηση για την πάταξη των μάρας, όπως είναι γνωστές οι συμμορίες στη χώρα.

Πηγή : ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 00:26

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
22:00
Επίθεση στη Ράφα θα προκαλούσε τον θάνατο χιλιάδων αμάχων, δηλώνει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:48
Μήνυμα στη Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση για εκεχειρία, έστειλε ο Άντονι Μπλίνκεν
21:40
Χριστοδουλίδης -Σούνακ συζήτησαν για "Αμάλθεια", μεταναστευτκό, Κυπριακό...
18:40
Οι ανακαλύψεις της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ σε σύσκεψη στο Προεδρικό
18:35
Η Ρωσία κατέρριψε έξι αμερικανούς πυραύλους που εκτόξευσε η Ουκρανία
18:03
Εκλογές 9ης Ιουνίου: Πέραν των 7.000 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο του λαού
17:53
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 30/4/24
17:45
Ισραήλ: Νεκρός Τούρκος υπήκοος ύστερα από επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού
17:23
Με 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες ενισχύεται το Υφυπουργείο Έρευνας - Ετήσιος απολογισμός...
16:36
Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ενίσχυση του πυλώνα άμυνας και ασφάλειας της Ευρώπης
16:25
Σε λειτουργία από την Παρασκευή έξι σταθερές κάμερες φωτοεπισήμανσης στη Λευκωσία
16:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.