Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο - Σήμερα η δημοπρασία των τεσσάρων αδειών

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς σήμερα πραγματοποιείται η δημοπρασία για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου, πρώτοι έφτασαν οι άνθρωποι της Singular Logic, της εταιρείας που έχει αναλάβει το διαγωνισμό.

Η προσέλευση των εκπροσώπων των 8 υποψηφίων ξεκίνησε στις 7 το πρωί. Οι υποψήφιοι είναι τελικά οκτώ, καθώς έμεινε εκτός διαδικασίας, ο τηλεοπτικός σταθμός «Ε», διότι υπήρξε ζήτημα με την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του Φίλιππος Βρυώνης.

Εκτός από τους υποψήφιους καναλάρχες, εντός του κτηρίου βρίσκονται μόνο τα μέλη της Επιτροπής που θα διεξάγει το διαγωνισμό και οι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ που έχουν επιλεγεί για να συνδράμουν υποστηρικτικά στην όλη διαδικασία.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Απο το μεσημέρι της Κυριακής, οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί ενώ από το βράδυ της Δευτέρας, άνδρες των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας είναι παρατεταγμένοι στις τέσσερις γωνιές του τετραγώνου και δεν επιτρέπουν τη διέλευση αυτοκινήτων.

Η πρόσβαση των δημοσιογράφων έχει απαγορευθεί ενώ έχει επιτραπεί η είσοδος μόνο στις κάμερες της ΕΡΤ. Στελέχη των διωκτικών αρχών εγκατέστησαν ειδικό μηχάνημα απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών συσκευών (jammer blocker), σε περίπτωση που κάποιος προσπαθούσε να περάσει τηλέφωνο στον χώρο.

Ποιοι είναι οι κανόνες

Οι υποψήφιοι καναλάρχες και οι συνεργάτες τους έχουν δικαίωμα να αποχωρήσουν μόνο όταν θα έχει δημοπρατηθεί και η τέταρτη τηλεοπτική άδεια. Κάθε αντιπροσωπεία είναι εξαμελής και δεν έρχεται σε επαφή με τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες. Για τον σκοπό αυτόν θα φιλοξενηθούν ανά δύο σε κάθε όροφο.

Τις σφραγισμένες προσφορές μεταφέρουν άνδρες ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στον χώρο υπάρχουν και δύο δικαστικοί επιμελητές. Τα δωμάτια εντός των οποίων διεξάγεται η πλειοδοσία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εποπτεύονται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Η καρδιά της όλης διαδικασίας χτυπά στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Γραμματείας, που αποτελεί και το στρατηγείο της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, σε συνθήκες πλήρους μυστικότητας.

Πηγή : Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:39

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαΐου
Τμήμα Μετεωρολογίας 6/5/24 3ο Δελτίο Καιρού
17:55
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
17:53
Το Παρίσι θα εκπροσωπηθεί από τον πρέσβη του στη Μόσχα, στην αυριανή τελετή ορκωμοσίας του Πούτιν
17:34
Aύριο ο πρώτος ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Εurovision
16:01
Χαμάς: Επικίνδυνη κλιμάκωση η εκκένωση της Ράφας μετά από ισραηλινή εντολή
15:49
Ενάντια σε μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, τάχθηκε ο Μπορέλ
15:41
Υπέρ «ισότιμων κανόνων για όλους» στο εμπόριο ο Μακρόν στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κίνας
15:39
Ουκρανική επίθεση με drone στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ-6 νεκροί 35 τραυματίες
15:10
Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν για Πολωνία: Μετά από περισσότερα από 6 χρόνια, πιστεύουμε ότι η διαδικασία του άρθρου 7 μπορεί να κλείσει
14:20
Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ζήτησε ο Πούτιν
12:40
Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναθεωρήθηκε
12:17
Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
12:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.