Αναφορά και στο Κυπριακό στη Διακήρυξη της Αθήνας

Tην ισχυρή δέσμευσή τους στην ενότητα της Ευρώπης και την πεποίθησή τους πως με τη συνεργασία οι χώρες είναι ισχυρότερες και εξασφαλίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες, τονίζουν στη Διακήρυξη των Αθηνών οι χώρες που συμμετείχαν στη Σύνοδο των Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε. στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στο κείμενο, που υπογράφουν αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και εκπρόσωποι από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, τονίζεται επίσης πως οι ηγεσίες των μεσογειακών κρατών σέβονται το αποτέλεσμα του πρόσφατου βρετανικού δημοψηφίσματος. Ζητούν η ενεργοποίηση της επιθυμίας του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ε.Ε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. "Στο μέλλον ελπίζουμε να έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο ως στενό εταίρο της Ε.Ε.", αναφέρεται στο κείμενο.
Στο κείμενο επισημαίνεται πως η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της για ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη, με προστασία του κοινωνικού της μοντέλου, ενώ ταυτόχρονα, οι ηγέτες των μεσογειακών χωρών εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και να προωθήσουν την κοινωνική συνοχή και σύγκλιση.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουν τον διπλασιασμό των κονδυλίων του "Πακέτου Γιούνκερ", καθώς και την προώθηση επενδυτικών προγραμμάτων σε κράτη-μέλη με υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Στην Διακήρυξη γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα -με πρώτο εκείνο της ανεργίας- που αφορούν την νεολαία στην Ευρώπη.
Όσον αφορά το Κυπριακό, τονίζεται ότι οι ηγέτες υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην Κύπρο προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μιας δίκαιης, βιώσιμης και ολοκληρωμένης λύσης, χωρίς εγγυήσεις, βασισμένης στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στην ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε.
Για τα ζητήματα μετανάστευσης, στη Διακήρυξη γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο μείζον θέμα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης και υπογραμμίζεται ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. πρέπει να βασίζεται στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ τονίζεται ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:28

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
17:45
Θα κτυπούν όποιο πλοίο είναι εντός της εμβέλειάς τους προειδοποιούν οι Χούθι
17:07
Φεύγουν για να κάνουν Πάσχα στα νησιά οι Έλληνες
17:02
Ένωση Συνταξιούχων: Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα
16:59
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
16:23
Γερμανία: Kατηγορεί την Ρωσία για κυβερνοεπίθεση
16:19
Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λευκωσία.Ποιά η ώρα επαναφοράς
16:17
Εξαπλώνονται και σε άλλες χώρες οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους
15:31
Θανατηφόρο στα κατεχόμενα με θύμα 79χρονο Ελληνοκύπριο
15:28
Παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του τύπου με θλιβερά στοιχεία
15:21
150.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες
14:35
Υπ.Εξωτερικών: Δεν είναι αποδεκτή μια Σολομώντεια λύση στο κυπριακό
12:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.