Υπέγραψαν για την εξάλειψη της φτώχειας οι 28 της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της υπέγραψαν σήμερα ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο περιγράφει το μέλλον της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής πολιτικής και ονομάζεται "νέα ευρωπαϊκή συναίνεση για την ανάπτυξη" - επί της ουσίας ένα σχέδιο δράσης για την εξάλειψη της φτώχειας και την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης.


Η κοινή στρατηγική, υπό τη μορφή κοινής δήλωσης, υπογράφηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των "Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης" από τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, εξ ονόματος του Συμβουλίου και των κρατών μελών, του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Η νέα ευρωπαϊκή κοινή αντίληψη για την ανάπτυξη αποτελεί ένα συνολικό κοινό πλαίσιο για την ευρωπαϊκή αναπτυξιακή συνεργασία.

Η "Νέα Συναίνεση" επαναβεβαιώνει ότι η εξάλειψη της φτώχειας παραμένει ο πρωταρχικός στόχος της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής πολιτικής, ενσωματώνει πλήρως τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις της αειφόρου ανάπτυξης και  ευθυγραμμίζει την ευρωπαϊκή αναπτυξιακή δράση με την Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030, η οποία αποτελεί επίσης οριζόντια δέσμευση της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι 28 δεσμεύτηκαν σε τρεις τομείς:

Αναγνωρίζουν τις ισχυρές διασυνδέσεις μεταξύ των διαφόρων στοιχείων μιας τέτοιας δράσης, όπως η ανάπτυξη, η ειρήνη και η ασφάλεια, η ανθρωπιστική βοήθεια, η μετανάστευση, το περιβάλλον και το κλίμα, καθώς και διατομεακά στοιχεία, όπως η ισότητα των φύλων, η κινητικότητα, η βιώσιμη ενέργεια και η αλλαγή του κλίματος, οι επενδύσεις και το εμπόριο, η χρηστή διακυβέρνηση, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η καινοτομία.

Υιοθετεί επίσης μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στα μέσα εφαρμογής που συνδυάζουν την παραδοσιακή αναπτυξιακή βοήθεια με άλλους πόρους, παρέχοντας  τη βάση για την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να συμμετάσχουν σε πιο καινοτόμες μορφές χρηματοδότησης για την ανάπτυξη, αξιοποιώντας τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα και κινητοποιώντας πρόσθετους εγχώριους πόρους για την ανάπτυξη.

Τέλος η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα δημιουργήσουν εταιρικές σχέσεις καλύτερα προσαρμοσμένες με ευρύτερο φάσμα ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών και των χωρών της εταιρικής σχέσης.

Πηγή : (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:00

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαΐου
Tμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρου 7/5/2025
16:30
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μπορούν να διακινούνται μη αποδεκτές θέσεις περί 2 κρατών στην Κύπρο»
16:26
Σε τεταμένο κλίμα έγινε η συζήτηση για την διαμαρτυρία Κυνηγών
16:16
Στην Κύπρο ο Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για τριήμερη επίσκεψη
15:59
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την έκθεση προόδου για την Τουρκία
14:53
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 7 Μαΐου 2025
14:03
Τη λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
13:54
Στα πρόθυρα πολέμου Ινδία-Πακιστάν
13:47
Έρευνες Αστυνομίας για την έκρηξη στη Λεμεσό
13:40
Tμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρου 7/5/2025
11:33
Νέες επιθέσεις εναντίον διανομέων φαγητού στη Λεμεσό
10:59
Κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ινδίας-Πακιστάν. Παγκόσμια ανησυχία
10:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.