Σιγκαπούρη: Μπίρα με προβιοτικά και υγεία

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, φαίνεται ότι σκέφτηκαν ερευνητές στη Σιγκαπούρη και σχεδίασαν μια μπίρα πλούσια σε προβιοτικά βακτήρια, με στόχο να βελτιώσουν την γαστρεντερική υγεία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.



Η 23χρονη ερευνήτρα Αλτσιν Τσαν πειραματίστηκε για σχεδόν έναν χρόνο μέχρι να πετύχει τον κατάλληλο συνδυασμό βύνης, αλκοόλ, λυκίσκου και στελέχους προβιοτικού βακτηρίου, μέχρι να καταλήξει στο αποτέλεσμα που ήθελε.

«Ο λυκίσκος είναι το βασικό συστατικό της μπίρας που εξοντώνει τα προβιοτικά βακτήρια, άρα έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο τα προβιοτικά να επιβιώνουν του λυκίσκου», εξηγεί η ερευνήτρια του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

Και προσθέτει πως η μπίρα είναι τόσο δημοφιλές ποτό που πιστεύει ότι το προϊόν της θα βρει πολλούς καταναλωτές πρόθυμους να την δοκιμάσουν. Εξάλλου, όπως λέει, το ίδιο συνέβη με το γιαουρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με προβιοτικά και έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών παγκοσμίως.

Η χλωμή αφρώδης μπίρα που σχεδίασε έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και 3,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, λίγο κάτω δηλαδή από το 4-6% αλκοόλ των συνηθισμένων μπιρών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ανά 100 ml περιέχει 1 δισεκατομμύριο προβιοτικούς οργανισμούς του λακτοβάκιλου paracasei L26.

Αν και τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την πεπτική λειτουργία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μεταξύ άλλων, ο επιβλέπων καθηγητής Λιου Σαο Κουαν σπεύδει να τονίσει ότι «η μπίρα ειναι απλώς ένα νέο 'όχημα' για την παροχή προβιοτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του καταναλωτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νεαρή ερευνήτρια πριν καταλήξει στην μπίρα είχε πειραματιστεί με καφέ και κρασιά από λίτσι και φρούτα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Κι ενώ η νέα μπίρα με προβιοτικά θα αργήσει να διατεθεί σε ευρεία κατανάλωση, καθώς θα πρέπει να πατενταριστεί και να αποκτήσει όνομα, η Μελίσσα Μακ ιδρύτρια μιας ομάδας που εργάζεται πάνω στην παραγωγή τροφίμων και αναψυκτικών που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχουν προβιοτικά δηλώνει ενθουσιασμένη.

««Είναι εξαιρετικά άτοπο να σκεφτούμε τη μπίρα ως κάτι καλό από άποψη διατροφής. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο με βεβαιότητα, αλλά νομίζω ότι είναι ένα πολύ συναρπαστικό νέο προϊόν», τονίζει.

Μαίρη Μπιμπή

Πηγή:health.in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:46

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
21:00
Τελεσίγραφο Ισραήλ στην Χαμάς
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Μεγάλη Παρασκευή: "Η ζωή εν τάφω "
17:50
Χούθι: Θα κτυπούν όποιο πλοίο είναι εντός της εμβέλειάς τους
17:07
Φεύγουν για να κάνουν Πάσχα στα νησιά οι Έλληνες
17:02
Ένωση Συνταξιούχων: Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα
16:59
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/05/24
16:23
Γερμανία: Kατηγορεί την Ρωσία για κυβερνοεπίθεση
16:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.