Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια «Ημέρα Τιμής Ερευνας και Διάσωσης»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα, στη παρουσία του Υπουργού Αμυνας και του Διοικητή του ΚΣΕΔ, η ετήσια «Ημέρα Τιμής Ερευνας και Διάσωσης».



Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) αναφέρεται ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια τελετή «Ημέρα Τιμής Έρευνας και Διάσωσης». Ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης τίμησε προσωπικό κρατικών και εθελοντικών υπηρεσιών αλλά και απλοί πολίτες οι οποίοι επέδειξαν αυταπάρνηση κατά την εκτέλεση επιχειρήσεων Ε-Δ, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ, κατά το έτος 2019».
 
Συγκεκριμένα τιμητικές βραβεύσεις έλαβε το πλήρωμα του ελικοπτέρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» (BELL 412) της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας που συμμετείχε στην επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενούς από την πλατφόρμα της EXXON MOBIL, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις 02 Ιανουαρίου 2019. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου απαρτίζεται από τους αστυνόμο Β’ Χαράλαμπο Ελευθερίου, Κυβερνήτη, αστυφύλακα Ιορδάνη Χ’’ Ιορδάνου, Συγκυβερνήτη, τον χειριστή βαρούλκου αστυφύλακα Παύλο Παύλου, τον διασώστη αστυφύλακα Γιώργο Μέρτας και τον νοσηλευτή Ε-Δ, Μηνά Μηνά».
 
Ακόμα «τιμήθηκε ο ΣΥΠ επιλοχίας Κάνναος Χριστόφορος, ο οποίος ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στη θαλάσσια περιοχή Περνέρα του Πρωταρά, κινητοποιήθηκε αυτοβούλως, ώστε να συμμετάσχει στις έρευνες σε επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ και επιδεικνύοντας θάρρος και αυτοθυσία κατάφερε να εντοπίσει και να διασώσει δύο αγνοούμενα άτομα».
 
Το άλλο άτομο που τιμήθηκε σήμερα είναι ο «Θωμάς Καντζηλάρης ο οποίος ανέλαβε εθελοντικά και με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία την πλήρη μελέτη, χρηματοδότηση αλλά και εγκατάσταση ενός πρωτοποριακού διασωστικού σημείου στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες του Συστήματος Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας για μηδενικές απώλειες ζωής».

Πηγή|: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)  
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:47

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 6 Μαΐου 2024
13:00
Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ζήτησε ο Πούτιν
12:40
Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναθεωρήθηκε
12:17
Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
12:11
Δεκάδες ρουκέτες εναντίον βάσης του Ισραήλ στη Συρία ανακοίνωσε πως εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
11:44
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 6/5/2024
11:32
Πασχαλινό μήνυμα Βλαντίμιρ Πούτιν
11:26
Πλησιάζει η ώρα της Eurovision
11:20
Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να εκκενώνει τις ανατολικότερες συνοικίες της Ράφα
10:31
Τουλάχιστον 78 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Βραζιλία
09:10
Οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα σημείωσαν μεγάλη αύξηση την τελευταία τριετία
08:50
Σε σύνοδο για τη μετανάστευση θα μεταβεί αύριο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν
08:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.