Βρετανία: Μείωση της ανάπτυξης λίγο πριν το Brexit

Σημαντικά επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο τρίμηνο του 2018, με τον Δεκέμβριο να αποδεικνύεται ιδιαίτερα κακός μήνας για την οικονομία, καθώς το ΑΕΠ μειώθηκε.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οικονομία της χώρας συνεχίζει να αναπτύσσεται και παραμένει ισχυρή

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οικονομία μας επισκιάζεται από την αβεβαιότητα που προκαλεί η διαδικασία του Brexit. Όσο πιο σύντομα το λύσουμε αυτό, τόσο το καλύτερο, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μια πιο ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και εννοώ μερικές εβδομάδες, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε μπροστά, να απαλλαγούμε από αυτήν την αβεβαιότητα και να επιτρέψουμε σε όλους να συνεχίσουν τη ζωή τους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο πριν την απόρριψη της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για το Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Ωστόσο, καταδεικνύουν τους κινδύνους που διατρέχει η βρετανική οικονομία ενόψει του διαζυγίου με την ΕΕ.

Εκτός απροόπτου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, δηλαδή περίπου επτά εβδομάδες.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:31

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Πέντε νοσηλείες τραυματιών μετά από τις επιθέσεις με σπαθί στο ΒΑ Λονδίνο
12:44
Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Ανάπτυξης αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο
12:10
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 30/4/24
11:18
Στα 320 εκατομμύρια δολάρια το κόστος της πλωτής αποβάθρας
11:05
Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία για το Ταμείο Αλληλεγγύης
10:44
Αφγανιστάν: 6 νεκροί από επίθεση σε τζαμί
09:27
ΟΑΥ: Ανάγκη ένταξης και άλλων κέντρων αποκατάστασης στο ΓεΣΥ
08:34
Ελεύθεροι οι τρεις αλλοδαποί για τα επεισόδια στον Αστρομερίτη
07:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
06:30
Εν αναμονή για την απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία
05:48
Επίθεση Χούθι σε εμπορικά και πολεμικά πλοία
05:41
Οδησσός: Τουλάχιστον 4 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό
05:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.