Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας ξαναζωντανεύουν (vid)

Απολαύστε τα μεγάλα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα της ιστορίας με τη βοήθεια ψηφιακών αναπαραστάσεων.

Μόνο ένα από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας, η Μεγάλη Πυραμίδα στη Γκίζα της Αιγύπτου, υπάρχει μέχρι και σήμερα, τα υπόλοιπα έχουν είτε ισοπεδωθεί είτε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Ωστόσο η ασφαλιστική εταιρεία Budget Direct τα επαναφέρει στην κατάσταση που ήταν κατά τη διάρκεια της ακμής τους, με τη βοήθεια ψηφιακών αναπαραστάσεων.

Ο Κολοσσός της Ρόδου

Το άγαλμα του θεού ήλιου ύψους 32 μέτρων στο λιμάνι Μανδράκι της Ρόδου υποδεχόταν τους επισκέπτες. Οι δύο μαρμάρινες βάσεις που στήριζαν τα πόδια του αγάλματος επέτρεπαν στα πλοία να μπαίνουν στο λιμάνι. Δυστυχώς παρέμεινε στη θέση του για λιγότερο από έναν αιώνα και καταστράφηκε από σεισμό. 

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Είναι το μοναδικό αρχαίο θαύμα που παραμένει στη θέση του και είναι ένα από τα πιο συχνά επισκεπτόμενα μνημεία του κόσμου. Η Πυραμίδα του Χέοπα είναι γνωστή και ως η μεγάλη πυραμίδα στην αρχαία νεκρόπολη της Γκίζας Έχει ύψος 146,60 μ. και τέλεια τετράγωνη βάση με πλευρά 230,35 μ. , προκαλεί δε εντύπωση στους σύγχρονους ερευνητές για τα δεδομένα της εποχής της κατασκευής της.

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας

Κατασκευάστηκαν από τον βασιλιά της Βαβυλώνας, Ναβουχοδονόσορα τον Β’ και για χρόνια ήταν αντικείμενο μελέτης εάν πράγματι υπήρξαν. Σύμφωνα με μία από τις εκδοχές οι κήποι βρίσκονταν κάπου κοντά στην σημερινή Βαγδάτη του Ιράκ. Υπολογίζεται ότι είχαν 20 μέτρα ύψος. 

Το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός

Φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο στην αρχαιότητα γλύπτη Φειδία και ήταν τοποθετημένο στην Ολυμπία. Έφθανε τα 12 μέτρα ύψος. Εκτιμάται ότι καταστράφηκε στη διάρκεια μίας πυρκαγιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας

Ο φάρος είχε 135 μέτρα ύψος και ήταν μεταξύ των πιο ψηλών δομών στη γη για πολλούς αιώνες. Βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και χτίστηκε από τον Σώστρατο τον Κνίδιο. Εγκαταλείφθηκε στην τύχη του στα χρόνια του Μεσαίωνα και τελικά κατεδαφίστηκε από τους σεισμούς.

Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού

Τάφος του Μαύσωλου, του Πέρση σατράπη της Καρίας. Είχε 45 μέτρα ύψος και βρισκόταν στην Αλικαρνασσό, στην σημερινή Τουρκία. Καταστράφηκε από σειρά σεισμικών δονήσεων κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα. 

Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο

Ο ναός χτίστηκε και καταστράφηκε τρεις φορές. Ο πρώτος που τον έκαψε ολοσχερώς ήταν ο Ιερόστρατος, που ήθελε με αυτή την πράξη να γίνει γνωστός στην αρχαιότητα. Στη συνέχεια καταστράφηκε και πάλι από τους Γότθους. Τελικά ένας όχλος χριστιανών τον διέλυσε και άφησε μόνο τα θεμέλια και έναν στύλο που υπάρχουν έως σήμερα. 

Πηγή:Reader.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:48

Τελευταιες Ειδησεις

16 Νοεμβρίου
Σε πλήρη επιφυλακή οι ελληνικές Αρχές για την κακοκαιρία «Αλέξανδρος»
09:28
Γουατεμάλα: Η δικαιοσύνη διατάσσει να επιστρέψει στη φυλακή ο δημοσιογράφος Σαμόρα
08:24
Συμφωνία για τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης
07:53
Ελλάδα: «Έξυπνο» ηλεκτρονικό βραχιολάκι για τα επείγοντα περιστατικά
06:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024
06:30
Υπό κράτηση ο Υπουργός Υγείας της Κροατίας
06:13
ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανήγγειλε τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας
05:49
Εναντίον παράδοσης περισσότερης βοήθειας στους Παλαιστινίους ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ
05:39
Τμήμα Μετεωρολογίας -1ο Δελτίο Καιρού 16/11/2024
05:19
Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία
05:13
15 Νοεμβρίου
ΓΓ ΑΚΕΛ: ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβάλλεται να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων
20:56
Πρώτη μετά από 2 χρόνια τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν - Σολτς
20:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.