Δήλωση Υπ.Γεωργίας για τα Πράσινα Σημεία

H δημιουργία δικτύου Πράσινων Σημείων στην Κύπρο αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για την ορθολογική διαχείριση αποβλήτων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής στα εγκαίνια του Πράσινου Σημείου Στρόβολο.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καδής είπε ότι η στρατηγική αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη για τη μείωση της παραγωγής των αποβλήτων, την προώθηση της χωριστής συλλογής τους, την επαναχρησιμοποίησή τους, την ανακύκλωση αλλά και τον περιορισμό της ταφής τους.

Μέσα στη νέα στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων, είπε, καθορίζονται και δράσεις για προώθηση της χωριστής συλλογής, μια από τις οποίες είναι και η κατασκευή και λειτουργία του δικτύου των Πράσινων Σημείων. Σκοπός του δικτύου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να παραδίδουν χωριστά στα σημεία αυτά ειδικά ρεύματα αποβλήτων όπως ογκώδη έπιπλα, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, πράσινα απόβλητα, απόβλητα από κατασκευές και κατεδαφίσεις και γενικά απόβλητα που δεν συλλέγονται σε εβδομαδιαία βάση από τις τοπικές αρχές.

Το δίκτυο, σημείωσε, περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 23 Πράσινα Σημεία και τέσσερις κινητές μονάδες, μία σε κάθε Επαρχία. Στην επαρχία Λευκωσίας έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν οκτώ Πράσινα Σημεία, ενώ προγραμματίζεται η πύκνωση του δικτύου με νέα.

Για το Πράσινο Σημείο Στροβόλου το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα, ο κ. Καδής προέτρεψε τον κάθε πολίτη της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια αξιοποίησης της νέας αυτής υποδομής και ότι τα Πράσινα Σημεία θα συμβάλουν στη συγκέντρωση και χωριστή συλλογή μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων, τα οποία πιθανότατα θα τύγχαναν ανεξέλεγκτης απόρριψης ή ταφής, ενώ αποτελούν πλέον αξιοποιήσιμους πόρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:53

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
22:00
Κάλεσμα σε Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητα του
21:53
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τον Ούγγρο πρωθυπουργό για την συνάντηση του με τον Πούτιν
21:45
Ισπανία: 3 παραλίες έκλεισαν για το κοινό λόγω πετρελαιοκηλίδας που εμφανίστηκε
21:40
Φωτιά σε εμπορικό κέντρο στην Κίνα - 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους
21:37
Αύριο η συνάντηση Μακρόν με Κιρ Στάρμερ
20:22
Νέες ισραηλινές επιδρομές στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
18:50
Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας
18:46
Καμίνι και αύριο η Κύπρος - Νέα κίτρινη προειδοποίηση
17:05
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 17/07/24
16:16
Σε ανταλλαγή περίπου 200 αιχμαλώτων προχώρησαν Ουκρανία - Ρωσία
15:57
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε δυτικά από το Φασούρι
15:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.