Ο Μπολσονάρου ανακοινώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες Πέμπτη ότι δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού, συνεχίζοντας να εκφράζει σκεπτικισμό έναντι των προγραμμάτων ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Ο ηγέτης της βραζιλιάνικης ακροδεξιάς, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν χθες το απόγευμα απευθείας από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπλήρωσε πως θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο το Κογκρέσο να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους να εμβολιαστούν.

Στη Βραζιλία καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη.

Αλλά ο Μπολσονάρου υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της πανδημίας, παρότι προσβλήθηκε ο ίδιος τον Ιούλιο.

«Σας λέω, δεν πρόκειται να το πάρω. Είναι δικαίωμά μου», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα της χρήσης μασκών προκειμένου να αποφεύγονται οι μολύνσεις. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις πως το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας είναι αποτελεσματικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα καταστεί υποχρεωτικό οι Βραζιλιάνοι να εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα κάποιο εμβόλιο. Τον Οκτώβριο, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ανέφερε χαριτολογώντας μέσω Twitter ότι ο μοναδικός που είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί είναι ο σκύλος του.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 171.460 νεκρούς επί συνόλου 6.204.220 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:27

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαΐου
Γιασάρ Γκιουλέρ: Προσπαθούμε πλέον να αναπτύξουμε τη φιλία με την Ελλάδα μέσω μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης
22:39
Σερβία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση του Μίλος Βούτσεβιτς
22:16
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 2η Μαΐου 2024
21:47
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει την χειρότερη οικονομική επίδοση μεταξύ των χωρών του G7 το επόμενο έτος
21:40
Η Τουρκία διακόπτει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ, σύμφωνα με Bloomberg
21:25
Τη δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών για ελαχιστοποίηση της παράνομης χρηματοδότησης, εκφράζει το Υπουργείο Οικονομικών
20:56
Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα», δηλώνει ο αρχηγός της Χανίγια
20:21
ΟΗΕ για Γάζα: Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται στα 30 με 40 δισ. δολάρια
18:48
Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
18:19
Υπουργική Σύνοδο για το Μεταναστευτικό θα φιλοξενήσει η Κύπρος στις 17 Μαϊου
17:47
Τμήμα Μετεωολογίας: 3ο Δελτίο Καιρού 2/5/24
17:41
Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των οχηματαγωγών πλοίων που αφίχθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού
17:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.