Καμία αναβολή προγραμματισμένης ή έκτακτης μετάγγισης αίματος

Το Κέντρο Αίματος ενημερώνει ότι μετά από μια μαραθώνια προσπάθεια έχει αποκατασταθεί η επάρκεια αίματος.



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Υπουργείου Υγείας, δεν υπήρξε αναβολή προγραμματισμένης ή έκτακτης μετάγγισης και τα διαθέσιμα αποθέματα βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά, υπό τις περιστάσεις, επίπεδα. Προστίθεται ότι η λειτουργία του Κέντρου Αίματος σε παγκύπριο επίπεδο αποδείχτηκε ευεργετική στην ύπαρξη ομοιόμορφης κατανομής παραγώγων αίματος σε όλη τη χώρα και στην αντιμετώπιση μεμονωμένων προβλημάτων που παρατηρήθηκαν σε κάποιες επαρχίες.

«Οι αιμοδότες μας για ακόμα μια φορά ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο στο κάλεσμά μας για προσφορά αίματος, ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα το οποίο είχε δημιουργηθεί τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα και ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις του προσωπικού, συνέβαλαν στο να διεξάγονται οι αιμοδοσίες με πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας και αποφυγής συνωστισμού», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι παρά τα υπαρκτά προβλήματα που παρατηρήθηκαν κάποιες στιγμές στα αρχικά στάδια της πανδημίας, οι αιμοδότες φρόντισαν οι παρατηρούμενες  ελλείψεις σε παράγωγα αίματος να είναι παροδικές και ελεγχόμενες.

«Ευχαριστούμε και χειροκροτούμε τους 6,146 αιμοδότες μας που προσήλθαν για προσφορά αίματος από τις 9 Μαρτίου που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Αποτελούν ζωντανό φάρο κοινωνικής ευαισθησίας και αλτρουισμού. Στο διάστημα αυτό έχουν ληφθεί 5,399 μονάδες ολικού αίματος και έχουν δοθεί για μετάγγιση 6,705 παράγωγα αίματος», αναφέρεται.

Παράλληλα σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν αποτελεί το τέλος της προσπάθειας και ότι από την Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, το προσωπικό του Κέντρου Αίματος θα είναι ξανά στις θέσεις του, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή της κρίσης, έτοιμο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

«Συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, στην οποία πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και που δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Καλούμε τους αιμοδότες μας να πάρουν τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και μέσω της προσφοράς τους να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι μεταγγίσεις. Δεν πρέπει να λησμονούμε άλλωστε ότι τα παράγωγα αίματος είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς συνανθρώπους μας», προστίθεται.

Το Κέντρο Αίματος συνεχίζει τη λειτουργία του με αναθεωρημένο πρόγραμμα και χώρους εργασίας ως ακολούθως:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Σταθμός Έγκωμης
Δευτέρα – Σάββατο 10:00-18:00
22809098, 96651525

ΛΕΜΕΣΟΣ
Αίθουσα Εκκλησίας
Αγίου Γεωργίου Χαβούζας
Δευτέρα – Σάββατο 10:00-18:00
96651547
 

ΛΑΡΝΑΚΑ
Πολιτιστικό Κέντρο πρώην Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου, Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 18
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο,9:30-17:30
96651548
 
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
Αίθουσα Εκκλησίας Παναγίας στο Λιοπέτρι,
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, 9:00-17:00
96651537

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:42

Τελευταιες Ειδησεις

30 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
06:30
Αυστρία: Συντριπτική νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές
06:02
ΗΠΑ: Βαρύς ο απολογισμός των θυμάτων από το πέρασμα του κυκλώνα Έλεν
05:59
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες στόχους στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου
05:54
Ρωσικές επιδρομές με drones εναντίον του Κιέβου
05:47
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 30/09/24
05:42
29 Σεπτεμβρίου
Iρανός Πρόεδρος: Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στο Ισραήλ να επιτίθεται σε χώρες του "Άξονα της Αντίστασης"
21:16
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυσε τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας- Nέος Αρχηγός ο Θεμιστός Αρναούτης
20:51
Ισραήλ: Οι δυνατότητες ελέγχου και διοίκησης της Χεζμπολλάχ έχουν σχεδόν αποδεκατιστεί
20:41
Στην Τεχεράνη μεταβαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας- Θα συναντηθεί με τον Πεζεσκιάν
19:50
Το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων, μεγάλος νικητής στις εκλογές στην Αυστρία
19:12
Χρίστος Ανδρέου: Η σύλληψη του ισοβίτη έγινε κατορθωτή μετά από αξιολόγηση σωρείας πληροφοριών
18:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.