ΠΟΥ: Το 65 έως 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί

Οι προσπάθειες να επιτευχθεί φυσική ασυλία της αγέλης θα ήταν επικίνδυνες και θα οδηγούσαν σε πολλούς θανάτους, ενώ ο εμβολιασμός είναι μια ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική πορεία, δήλωσε σήμερα η υψηλόβαθμη επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μαρία Βαν Κέρχοφ.

"Η κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε... είναι να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που μπορεί να παρέχει προστασία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έτσι ώστε ο ιός να μην έχει την δυνατότητα να μεταδίδεται. Εντούτοις, η προσπάθεια για μια φυσική ανοσία της αγέλης θα ήταν πολύ επικίνδυνη επειδή πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν", δήλωσε η Βαν Κέρχοφ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Τουλάχιστον τα δύο τρίτα του πληθυσμού πρέπει να αναπτύξουν ανοσία ώστε αυτό να έχει νόημα, και αυτό, με τη σειρά του, χρειάζεται το εμβόλιο να γίνει με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με την αξιωματούχο της υγείας.

"Πιθανόν θα χρειαστεί περίπου το 65 έως 70% του πληθυσμού - σε αυτό το εύρος - να έχει προστατευτική ανοσία. Έτσι, για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πληθυσμούς, αστικούς και αγροτικούς και ηλικιακές ομάδες, μπορεί κανείς να το κάνει περισσότερο με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μέσω ενός εμβολίου", δήλωσε η Βαν Κέρχοφ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Μητσοτάκης: Δεν μπαίνουμε καν στη συζήτηση περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους
16:15
Nέα επίθεση του Ισραήλ στη Βυρητό-Εξουδετερώθηκε ακόμη ένας ηγέτης της Χεζμπολλάχ
16:07
Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών: Η δολοφονία του μέλους των Φρουρών της Επανάστασης δεν θα μείνει αναπάντητη
15:58
Πρωθυπουργός Λιβάνου: Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους
15:26
Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα από το σημείο της επίθεσης
15:14
Το Αριστείο "Ιωάννης Καποδίστριας" απονεμήθηκε στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου
14:39
Έντονη αντίδραση τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την ανανέωση της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων
14:17
Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης: Διαδήλωση εναντίον των ισραηλινών επιχειρήσεων σε Γάζα και Λίβανο
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
12:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 29/09/24
11:10
Πρόεδρος Χριστοδούλιδης: Δεν τίθεται θέμα επανέναρξης διαπραγματεύσεων εκτός του καθορισμένου πλαισίου
10:47
Συνεχίζεται με σφοδρότητα η σύγκρουση του ισραηλινού στρατού με τη Χεζμπολάχ
09:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.