Διορίστηκε νέα Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών

Στον διορισμό της νέας Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών, για περίοδο τριών ετών, μετά από την ολοκλήρωση της θητείας της προηγούμενης Επιτροπής, στις 30 Μαρτίου 2021, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει πως ο ρόλος της Επιτροπής είναι συμβουλευτικός προς τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις αναφορικά στην πολιτική εμβολιασμών, όπως διαμόρφωση-επικαιροποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, εμβολιαστικά προγράμματα για ειδικές ομάδες, έκτακτα μέτρα εμβολιαστικής κάλυψης σε περιπτώσεις επιδημιών, πανδημιών και έκτακτων συμβάντων Δημοσίας Υγείας που αφορούν τη χώρα.

Η νέα Επιτροπή που διορίστηκε αποτελείται από έντεκα μέλη, με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, να βρίσκεται στη θέση της Προέδρου.

Η 11μελής Επιτροπή αποτελείται επίσης από τη Δρ. Ιωάννα Γρηγορίου και Δρ. Έλενα Παπαμιχαήλ, μέλη για Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, από την Άντρη Κουρουφέξη, μέλος για Διευθυντή Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, από τη Γεωργία Χριστοδούλου, μέλος για Διοίκηση ΥΥ, Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, από τους Δρ. Ιωάννη Χατζημηνά και Δρ. Κωνσταντίνο Μαρίνο Παρπέρη, τα μέλη για Ιατρικές Σχολές, από τον Δρ. Σάββα Ιωάννου, το μέλος για Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, από τους Δρ. Αδάμο Χατζηπαναγή και Δρ. Μιχάλη Αναστασιάδη, τα μέλη για ΠΙΣ και Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και από τον Δρ. Χρίστο Πέτρου, το μέλος  για Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Τούρκου Προέδρου και του Παλαιστίνιου Προέδρου εξαπέλυσε ο Νετανιάχου
17:04
Έκκληση προς όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα
17:00
Συνάντηση σήμερα Γκουτέρες - Ερντογάν
17:00
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
17:00
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολλάχ στον νότιο Λίβανο
16:45
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/09/24
16:13
Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο
14:48
Πρόταση Αννίτας Δημητρίου για μόνιμη αναπλήρωση του Προέδρου της Βουλής
14:17
Σε τεχνικά προβλήματα η ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Λάρνακας
13:55
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Το Λονδίνο προέτρεψε τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό να επιδείξουν ευελιξία
12:47
Τριπλάσια από την κανονική η βροχόπτωση για όλο τον Σεπτέμβριο
12:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.